Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Vancouver is in de meeste gevallen het begin- en/of eindpunt van een rondreis Canada. Door de prachtige ligging van deze stad zul je hier een fijne tijd beleven. Vancouver beschikt over bijzondere stadsparken, fijne stranden en een gezellig centrum. Het centrum bestaat uit diverse moderne glazen wolkenkrabbers maar ook over fraaie boulevards en parken. Hoogtepunten die je gezien moet hebben zijn Stanley Park, Granville Island, Canada Place, Robson Street en natuurlijk Capilano Park met de Capilano Suspension Bridge.

Ligging 

De stad ligt aan de Straat van Georgia, de Fraser River, English Bay en voor een deel aan de Grote Oceaan. Het centrum ligt op een schiereiland omringd door False Creek en het Burrard fjord.  

Inwoners

Vancouver is nu de derde stad van Canada met 1.5 miljoen inclusief de voorsteden. Vancouver zelf  telt ruim 600.000 inwoners. 

Klimaat 

Naar Canadese normen kent Vancouver een erg gematigd zee klimaat. In de streek rond Vancouver en Vancouver Island heb je de warmste temperaturen van heel Canada. 


Geschiedenis 

Vancouver kwam relatief laat tot ontwikkeling. In de buurt vond ruilhandel plaats met de Indianen (pelshandel) maar echte kolonisatie vond pas plaats met de ontdekking van goud in de Fraser River in 1859. Toen ontstond ook de stad New Westminster, dat in 1868 hoofdstad van British Columbia werd. Nu is het een voorstad van Vancouver. De stad Vancouver was in 2010 het toneel van de Olympische Winterspelen. De schaatswedstrijden (speed & figure skating, ijshockey) werden in (Greater) Vancouver gehouden. Het skiën (downhill en cross country) en het bobsleeën vond in Whistler en omgeving plaats. De paralympics speelden zich zelfs voor 90procent in Whistler af.  

Bereikbaarheid  

Auto : Autorijden in Vancouver is prima te doen. De wegen zijn overzichtelijk en breed, het verkeer is duidelijk minder druk dan in grote Europese steden en de mensen rijden hier over het algemeen veel minder agressief.  Wanneer je alleen in Vancouver verblijft kun je je wel afvragen of een auto nodig is. Downtown Vancouver is compact genoeg om veel afstanden te voet af te leggen. 

Taxi: Taxi’s zijn in Vancouver volop beschikbaar en niet duur. Betalen kan zowel contant als met creditcard. Vergeet niet dat een fooi van tenminste 15 procent gebruikelijk is bij een taxirit. Ubers zijn ook beschikbaar in Vancouver!
 
Parkeren

In Vancouver geldt dat je in grote delen moet betalen om te parkeren. In Downtown Vancouver zijn in het geheel geen gratis parkeerplaatsen te vinden.  

Neem de fiets! 

Een erg leuke manier om Vancouver te verkennen is op de fiets. Vancouver is zeer geschikt om te fietsen en op die manier beleef je de stad veel beter dan wanneer je met het openbaar vervoer reist. Er is een fietsroute die helemaal langs de seawall loopt en je langs alle leuke wijken van de stad en het prachtige Stanley Park voert. Je kunt vooraf je fietsexcursie boeken bij Doets Reizen. 

Reizen naar Vancouver

Logo Doets Reizen Canada

Vancouver