Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Van Franse historie en intensief wildwaterkajakken tot spetterende watervallen en indrukwekkende walvissen: in Oost Canada vind je uiteenlopende vormen van natuur én cultuur. Het oude Montreal en culturele Quebec prikkelen de nieuwsgierigheid terwijl de véle Nationale Parken juist de rustzoeker in je zullen aanspreken. Kortom, dompel je onder in het veelzijdige Oost Canada. Ideaal gebied voor een avontuurlijke rondreis met auto of camper.

Eindeloos veel te bieden...

Duik in de Franse historie van Quebec, dwaal door de levendige straten van Toronto of maak kennis met het rijke, Canadese natuurschoon. Oost Canada heeft eindeloos veel te bieden.

Natuurlijke uitersten

In Oost Canada raakt de natuurliefhebber nóóit uitgekeken. Ontario heeft bijzonder veel cultureel erfgoed, met als hoogtepunten de wonderlijke Niagara-watervallen op de Amerikaanse grens en het idyllische Rideau kanaal in Ottawa. Daarnaast vind je in de natuurgebieden van Quebec allerlei bijzondere diersoorten, zoals witte dolfijnen, bultrugwalvissen, rendieren en papegaaiduikers. Het natuurschoon van Oost Canada wordt nóg mooier zodra de nazomer – de zogenaamde Indian Summer - is aangebroken. De kleuren van de uitgestrekte heuvelruggen, bosgebieden en dalen veranderen in een adembenemend kleurenpalet van dieprood en oranje zo ver als het oog rijkt.

Bienvenue au Canada

Niemand weerstaat de kracht van Franstalig Canada. Zodra je een voet zet in de culturele steden Quebec of Montreal raak je spontaan verliefd op het Franse gedeelte. In de 16e eeuw zijn beide steden gesticht door de Fransen en – ondanks het feit dat zij hier maar 100 jaar hebben gezeten - is de voertaal altijd Frans gebleven. Maar met een béétje geluk spreken Quebecers óók gewoon Engels. 

Beste reisperiode voor Oost Canada

Tijdens de Indian Summer verkleurt de natuur van Oost Canada in een waar sprookje. Schitterende herfstkleuren, overvliegende trekvogels en groene uitzichten waar geen einde aan lijkt te komen. Wie dit kleurenspektakel mee wil maken kan het beste in de maanden september en oktober op vakantie gaan naar Oost Canada. Bovendien is het weer in de nazomer aangenaam voor de meeste reizigers. Waar in het binnenland de zomers warm en winters koud zijn, is het weer aan de kust minder extreem.

Hoogtepunten van Oost Canada

Of je nu een natuurliefhebber of cultuursnuiver bent: in Oost Canada gaat je hart gegarandeerd sneller kloppen. De prachtige natuur, indrukwekkende bezienswaardigheden, levendige steden en rijke historie maakt deze regio echt onvergetelijk. Ervaar daarom ook zeker de volgende hoogtepunten:

Bestemmingen in Oost Canada

Reizen naar Oost Canada

Logo Doets Reizen Canada

Oost Canada