Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Boston is, evenals New York City, Philadelphia en Washington D.C. een van de grootste steden langs de Amerikaanse Oostkust. Vanuit historisch oogpunt was Boston altijd al een zeer belangrijke toegangspoort tot Amerika en deze prachtige stad is misschien ook een van de meest Europees-aandoende steden van Amerika. Boston heeft een prachtig historisch centrum, eenvoudig te ontdekken tijdens een wandel- of fietstocht! De straten van Boston ademen sfeer en de talrijke, gastvrije pubs nodigen uit om na afloop van een ontdekkingtocht door de stad te genieten van een heerlijke maaltijd en een drankje!

Boston in Amerika

De hoofdstad van New England is één van de leukste steden van de VS. Het heeft veel historie en cultuur en stond aan de basis van de Amerikaanse geschiedenis en de onafhankelijkheid. De stad heeft een schitterend centrum, mooie musea, theaters en concertzalen en is omringd door colleges en universiteiten. Boston neemt dan ook een centrale plaats in op het gebied van cultuur in Amerika. Wijken als Back Bay en Beacon Hill hebben hun eigen charme en sfeer. De stad heeft ruim 650.000 multiculturele inwoners, maar met de randsteden (de Metropolitan Area)  zijn dat er ruim 3.250.000.

Historie

 Vanaf 1630 vond de eerste kolonisatie op het gebied van het huidige Boston plaats. De stichter van de stad, John Winthrop, doopte haar eerst Trimountain, vanwege de heuvels die er liggen, maar later werd het vernoemd naar de Engelse stad Boston. In korte tijd ontwikkelde Boston zich tot één van de belangrijkste steden van de Engelse koloniën in de Nieuwe Wereld, dankzij de handel van overzee en de florerende scheepswerven.

Europees ogend

Boston zou met zijn smalle straatjes met klinkers, winkeltjes en terrasjes zomaar een Europese stad kunnen zijn. Het centrum is erg compact en ook de bekende wijken als North End, Back Bay en Beacon Hill liggen dichtbij het downtown gedeelte van de stad. Boston is daardoor erg geschikt om wandelend te verkennen. 

Openbaar vervoer

Het MBTA Rapid Transit is het openbaar vervoer van Boston en heeft een uitstekend netwerk van metro, bussen, treinen en trolleybussen. Naast betaalmuntjes, de Tokens, is er ook een voordelige meerdaagse Visitor Pass die je kunt gebruiken.

Reizen naar Boston

Logo Doets Reizen Amerika

Boston