Bosbranden Jasper Meer info

Bestemmingen

Amerika

115 Actueel reisaanbod

De aantrekkingskracht van Amerika ligt in de enorme uitgestrektheid van het land, en het verslavende gevoel van vrijheid dat daarbij hoort. De droom een roadtrip te maken of een camper te huren en voor enkele weken door dit schitterende land te trekken, is vrijwel universeel. Ook wanneer je meerdere keren in Amerika bent geweest, blijft de honger naar dat vrijheidsgevoel vaak onverminderd van kracht.

De hoogtepunten van Amerika

Amerika biedt een indrukwekkende afwisseling van spraakmakende extremen: spectaculaire wereldsteden, gigantische woestijnen, fantastisch bewaarde natuurgebieden, adembenemende kusten en een sportcultuur, die heel de wereld aan het scherm gekluisterd houdt – denk aan de NBA-finals of de Superbowl. Drukbezochte hoogtepunten zijn New York, de Grand Canyon, Route 66, Niagara Falls, de Rocky Mountains, Hollywood, Het Witte Huis, Disney World en de geweldige stranden rond Miami. 

Je raakt niet uitgekeken…

Omdat Amerika zo veelzijdig is, kun je dit lijstje eindeloos uitbreiden. Met populaire natuurbestemmingen als Yellowstone, Yosemite, Monument Valley en Bryce Canyon, alsmede de bruisende ‘tech hoofdstad’ van de wereld, San Francisco. Maar dan nog… ook de minder bekende staten hebben elk hun eigen charme, unieke landschappen en vaak bewogen geschiedenis. Ook al zou je het willen: in Amerika raak je niet uitgekeken.

De meest populaire natuurparken in de Verenigde Staten

Zóveel keuze

Dit alles maakt het land tot een onweerstaanbare bestemming, die je op talloze manieren kunt doorkruisen. Doets Reizen biedt je een breed scala van autovakanties, campertrips en stedentrips in verschillende delen van The States. Of je nu gaat voor de stilte van de ongerepte natuur, de dynamiek van een grote stad, gebieden met een interessante geschiedenis of het afstrepen van één of meer toppers op je eigen bucketlist – je vindt het in Amerika.

Extra comfort

Waar je keuze ook op valt, wij brengen je, als ervaren Amerika-specialist, langs de mooiste, interessantste en meest onverwachtse plekken. Dankzij onze ruime ervaring en contacten in Amerika kunnen we bovendien de beste hotels, campings en lodges voor je reserveren, waardoor je geniet van extra comfort en net die spectaculaire uitzichten waar anderen niet bij komen.  

De meest bezochte gebieden in Amerika

Autovakantie Amerika? Camperrondreis Amerika? De meest populaire manier van reizen in Amerika. 

Amerika is op verschillende manieren te ontdekken. De één kiest zonder twijfel voor een campervakantie in Amerika, de ander voor een autorondreis in Amerika. Ook kun je in Amerika prima terecht voor een stedentrip. Populaire Amerikaanse stedentripbestemmingen zijn o.a. New York, Washington DC, Chicago, Miami, Los Angeles en San Francisco. 

Essentiële reistips Amerika

Realistisch plannen

Houd er rekening mee dat bezienswaardigheden in Amerika veel verder uit elkaar liggen dan je in Europa gewend bent. Je bent algauw een halve of een hele dag met de auto onderweg. Wees dus niet te gretig bij het samenstellen van je reis en kies een te behappen aantal bestemmingen. Anders zit je straks alleen maar in de auto. En heb je weinig tijd om te genieten van de hoogtepunten op je route.

Houd je horloge actueel

Amerika heeft maar liefst zes tijdzones. Dat wil zeggen, het is er altijd vroeger dan in Europa, maar het tijdsverschil varieert: Eastern Time scheelt 6 uur met ons, Central Time 7 uur, Mountain Time 8 uur, Pacific Time 9 uur, Alaska Time 10 uur en Hawaii Time 12 uur. Vergeet dus niet je horloge één of meer uren voor- of achteruit zetten als je binnen Amerika naar een nieuwe tijdzone reist. Houd dat in de gaten.

Boek via Doets Reizen

Als Amerika-specialist kennen we Amerika misschien net wat beter en langer dan anderen. Daardoor zorgen we niet alleen dat je op de geweldigste plekken van Amerika terechtkomt, maar ook dat je die plekken op de geweldigste manier te zien krijgt. Manhattan? Wij boeken de spectaculairste hotels.  De Grand Canyon? Wij zorgen dat je vanuit een helikopter die onvergetelijke diepte inkijkt. Monument Valley? Wij regelen dat je in The View Hotel de ultieme beleving ondergaat. Kortom, bij ons zit je eerste rij.

Dit mag je niet vergeten als je naar Amerika gaat

ESTA aanvragen

Voor Amerika heb je een visum nodig, genaamd ESTA. Zonder die ESTA kom je het land niet in. Dit klinkt heel ernstig, maar in de praktijk heb je zo´n ESTA binnen vijf minuten online aangevraagd, er vanuit gaand dat je geen misdadiger bent of een enge overdraagbare ziekte onder de leden hebt. Omdat de ESTA direct aan je paspoortnummer wordt gekoppeld, hoef je de ESTA bij de douane gelukkig niet eens te laten zien: de betreffende ambtenaar ziet op zijn scherm dat je een ESTA hebt. Meer informatie over ESTA? Bekijk hier onze FAQ pagina

Reisstekker meenemen

Na aankomst in Amerika even je smartphone opladen? Je scheerapparaat? Of je koptelefoon? Dat kan een moment zijn waarop je even gek staat te kijken, want hé: je stekker past niet in het stopcontact. Amerika werkt namelijk met stopcontacten van een andere formaat. Door een reisstekker mee te nemen, voorkom je deze onhandige verrassing.   

Creditcard op zak

In Amerika verloopt een groot deel van het betalingsverkeer via die typisch Amerikaanse uitvinding … de creditcard! Zonder creditcard ben je als het ware ‘niemand’ in Amerika. Wil je je vrij en zorgeloos kunnen bewegen, vraag dan ruim voor het afreizen een creditcard bij je bank aan. 


Reizen naar Amerika