Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Trek voor een bezoek aan Washington D.C. zeker een paar dagen uit. De hoofdstad van de Verenigde Staten, woonplaats van de Amerikaanse president, is bruisender dan je zou verwachten. Elk gebouw in deze politieke stad ademt een unieke historie. Naast iconische monumenten als het Capitool en het Witte Huis heeft D.C. bruisende wijken die je niet over mág slaan. In hippe buurten zoals Georgetown en Old Town Alexandria heerst een relaxte sfeer.

Geschiedenis op elke straathoek...


Hier ligt de indrukwekkende Amerikaanse geschiedenis op elke straathoek. Washington D.C. is de bakermarkt van het wereldnieuws, met het Witte Huis en het U.S. Capitol als grote publiekstrekkers. Met zoveel hoogwaardigheidsbekleders is Washington D.C. een forensenstad dat een enorm percentage aan hoogopgeleiden heeft. Je ziet het terug in het veelzijdig aanbod aan cultuur: van gratis lezingen aan de universiteit tot danstheaters en musea langs The National Mall. Het Smithsonian Institution is een must see: het grootste museum ter wereld herbergt hier 11 musea en galeries zoals het Air Space Museum en de National Gallery of Art.

Geografisch ideale ligging

Washington D.C ligt geografisch ideaal en kent vier duidelijke seizoenen. Je kunt in de winter genieten van de sneeuw in het West Potomac en ‘s zomers tot laat een gin-tonic in de rooftopbar Gate drinken. Neem in de lente en zomer de watertaxi naar The Wharf, een nieuwe foodies-wijk aan de Potomac-rivier. Wist je dat een citytrip naar Washington D.C. perfect te combineren is met een rondreis langs de Oostkust van de Verenigde Staten? Doets Reizen regelt het voor je.

Vervoer

Rondreizen in Washington is relatief eenvoudig door het ruime aanbod van openbaar vervoer. De meeste attracties bevinden zich op loopafstand van elkaar. De stad is als ware in een cirkel rondom het Witte Huis gebouwd. Hoewel de meeste bezoekers met de auto arriveren, is het vaak gemakkelijker om dit voertuig verder te laten staan. Taxi's zijn een goed alternatief om korte afstanden af te leggen en goedkoper dan in de meeste andere grote Amerikaanse steden.

-Metro

De handigste, veiligste en goedkoopste manier om in Washington van A naar B te reizen is met de metro. Met 173 kilometer kilometer aan spoor is dit na New York het grootste metrosysteem van de Verenigde Staten. En bovendien één van de modernste. Bij de meeste bezienswaardigheden en interessante plaatsen zijn schone en veilige stations.

-Trein

Met de Amtrak treinen kun je makkelijk vanuit Washington naar allerlei andere steden. Vanaf het fraaie Union Station vertrekken dagelijks tientallen treinen. Zie ook www.amtrak.com. Je kunt zo ook betrekkelijk eenvoudig een uitstapje maken naar bijvoorbeeld New York. Omdat de treinen van stadshart naar stadshart rijden, ben je direct op de plaats van bestemming.

-Eigen vervoer

We raden je af om zelf met een auto door Washington te rijden. Het is niet zozeer ingewikkeld of gevaarlijk, maar het grootste probleem is de drukte en het vinden van een parkeerplaats. En als je een parkeerplaats hebt gevonden, moeten exorbitant veel parkeergeld worden betaald. Voor wie het toch wil proberen; er zijn verschillende wegen naar het centrum en om de stad heen ligt de Capital Beltway. Die is berucht, omdat hier nagenoeg 24 uur per dag file staat.

-Fietsen 

Een leuke en interessante manier om Washington te ontdekken is met de fiets. Want zoals we allemaal weten zie je op de fiets meer dan in een bus of auto. Hoewel het niet bepaald het dagelijks vervoermiddel is voor de meeste Amerikanen die hier wonen, wordt recreatief fietsen steeds populairder. Er zijn de laatste jaren speciale fietsroutes- en paden bijgekomen en ook bij grote kruispunten komen steeds vaker voetgangersstoplichten en fietsersstoplichten.

Reizen naar Washington D.C.

Logo Doets Reizen Amerika

Washington D.C.