Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

CO2-meter van Doets Reizen

Voortaan kun je via onze CO2-meter zien met hoeveel uitstoot jouw vakantie gepaard gaat. Daarmee stellen we onze klanten in staat eerlijke keuzes te maken, dat wil zeggen: niet te hoeven vertrouwen op vaak misleidende typeringen als ‘fair’ of ‘eco’, maar gewoon zwart op wit te zien welke milieubelasting een reis met zich meebrengt. Onze CO2-meter is bovendien goedgekeurd door de voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, hetgeen betekent dat onze meter gebaseerd is op betrouwbare data.

Waarom een CO2-meter?

Doets Reizen wil een échte bijdrage leveren aan een duurzame reisbranche. Met een CO2-meter maken we daar een begin mee. De reden dat we dit instrument voorrang geven is dat de hoofdmoot van de milieubelasting in de vliegreis zit, en met geen mogelijkheid door CO2-compensatie projecten of ter plekke als ecovriendelijk gepresenteerde diensten en producten teniet kan worden gedaan (zie hiervoor de aflevering ‘Duurzaam op vakantie’ van de Keuringsdienst van Waarde.) Dat verschijnsel staat bekend als ‘greenwashing’ en daar willen we niet aan meedoen.

Glamping - Amerika - Doets Reizen

CO2-belasting per onderdeel

De door ons geïntroduceerde CO2-meter maakt het mogelijk per onderdeel van je vakantie geïnformeerd te zijn over de CO2-belasting. Op deze manier vergroten we niet alleen het bewustzijn omtrent jouw reis in relatie tot de planeet, maar geven je ook een betrouwbaar instrument om  keuzes te maken die voor jou acceptabel zijn. Je ziet de CO2-Meter bij iedere reis in het menu. 

Fairmont Chateau Lake Louise - Alberta - Canada - Doets Reizen

Gunstigste CO2-scores bovenaan gepresenteerd

Om klanten op een niet-dwingende manier te stimuleren de meer planeetvriendelijke keuzes te maken, presenteren we de gunstigste CO2-scores in het duurzaamheids-zoekfilter bovenaan, van laag naar hoog dus.

We hopen, tot slot, van harte dat je gebruik zult maken van onze CO2-meter. Onze ervaring is nú al dat klanten anders – bewuster – keuzes maken en áls ze die keuzes maken zich beter realiseren hoe mooi onze planeet eigenlijk is. En er zodoende ook nog eens intenser van gaan genieten!    

Zweden - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Rondreis Zweden

Milieu Centraal

Milieu Centraal geeft als onafhankelijke voorlichtingsorganisatie praktische tips over milieu en duurzaam leven. Onze rekenmodules zijn gebasseerd op kennis en data vanuit Milieu Centraal en worden jaarlijks gecontroleerd en zo nodig geupdate n.a.v. nieuwe studies. Meer informatie over de CO2-meter van Milieu Centraal en Doets Reizen

Elske Doets - Doets Reizen
  • Logo Milieu Centraal. Partner van Doets Reizen

Uitgelichte reizen