Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

In het diepe Zuiden van de Verenigde Staten vind je, meer dan elders, de 'ziel van Amerika'. Hier zijn blues, jazz, country en rock-‘n-roll tot leven gekomen. Als echte muziekliefhebber val je als een blok voor swingende steden als New Orleans, Memphis en Nashville. Geen muziekfan? Ook dan kan is zwoele Zuiden nog sensationeel. Want nergens vind je de Amerikaanse geschiedenis zó dichtbij en tastbaar als hier. Voeg dat bij de wonderschone natuur, de Zuidelijke gastvrijheid én het heerlijke eten en je begrijpt: dit stukje Amerika is de ultieme bestemming voor een roadtrip.

Country, Blues, Jazz & Rock-‘n-Roll

Wanneer het aankomt op Amerikaanse muziek leiden alle wegen naar de Deep South. Deze regio is perfect voor een tour langs allerlei muzikale hoogtepunten en bezienswaardigheden. De Deep South wordt vaak gezien als het muzikale 'centrum' van Amerika. En terecht, want steden, zoals New Orleans, Nashville en Memphis zijn een fascinerend mengsel van oud en nieuw, met plekken zoals The Grand Ole Opry, Graceland Mansion, Country Music Hall of Fame, Bourbun Street en Stax Records. Als je voeten nog niet aan het tappen waren op het geluid van jazz, soul en rock-‘n-roll, zal een autorondreis door de fantastische Deep South-regio daar zéker voor zorgen.

Een reis door de geschiedenis van het diepe Zuiden

Dat de Deep South bekend staat om muziek is zeker, maar deze regio heeft méér te bieden. De Zuidelijke staten zijn namelijk onlosmakelijk verbonden aan het tijdperk van katoenplantages en slavernij. Reis af naar de Mississippi-rivier tussen New Orleans en Baton Rouge en bezoek de authentieke Antebellum-landhuizen aan de Plantation Road. Wil je alles leren over de Amerikaanse Burgeroorlog? Bezoek dan het Fort Sumter National Monument of ontdek het indrukwekkende Vicksburg Military Park.

Adembenemend mooie landschappen

Naast een terugblik op het donkere slavernijverleden, vind je in de Deep South een regio vol adembenemende natuur. Ruige kustlijnen, imponerende bergen en moerassen met alligators. De Great Smoky Mountains zijn een mekka voor natuurliefhebbers door vergezichten, riviertjes en wilde dieren. Wil je iets meer actie? Ga dan waterskiën of vissen in Lake Marian of Lake Moultrie. Of spot alligators vanuit een kajak in het Okefenokee Swamp Park. Er is hoe dan ook geen betere manier om deze meeslepende landschappen te ervaren, dan om zelf op avontuur te gaan met een eigen auto of camper

Wanneer kun je het beste de Deep South bezoeken?

De Deep South heeft een subtropisch klimaat, met warme zomers en koele winters. De mildere seizoenen zoals lente en herfst zijn daarom de perfecte tijd om een bezoek aan het diepe Zuiden te brengen.

Top 5 in de Deep South

Muziekfans, geschiedenis-liefhebbers en natuurbewonderaars: jullie zijn nog maar één liedje verwijderd van een authentieke roadtrip. Ben je van plan om af te reizen naar het Zuiden van Amerika, dan zijn dit 5 dingen je gedaan móét hebben in de Deep South:

Reizen naar Deep South

Logo Doets Reizen Amerika

Deep South