Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Canada

Atlantisch Canada

6 Actueel reisaanbod

Puur en authentiek: dat is Atlantisch Canada. Hou je van ruige kustlijnen, pittoreske vissersdorpjes, dichte bossen, duizenden zoetwatermeren en weinig massatoerisme? Ontdek dan de provincies van Atlantisch Canada. Laat je verrassen door de ongerepte natuur, een overvloed aan wildlife en de prachtige autoroutes. Maar vooral: geniet van de ongedwongenheid, de rust en de allervriendelijkste bevolking.

Canada, maar dan ánders

Op maar 6,5 uur vliegen vanaf Nederland bevindt zich Atlantisch Canada. Een plek die niet te vergelijken valt met de rest van dit immense land. Met een huurauto kronkel je door prachtige groene heuvels en langs schilderachtige dorpjes bewoond door de vriendelijkste Canadezen. Door de nog voelbare invloeden van de Fransen en Britten lijkt het haast historisch Europa, maar dan met nét iets meer afwisseling. Een autorondreis is de perfecte combinatie tussen de ruige kust met overweldigende natuur en de knusse (vissers)dorpjes waar je heerlijk kunt genieten van krab, kreeft of andere verse vis. Maar het échte hoogtepunt van een individuele rondreis door Atlantisch Canada? Rust. Zélfs in het hoogseizoen.

Op ontdekkingsreis door Atlantisch Canada

Van serene rode kustgebieden tot sublieme visgerechten: de vier provincies van Atlantisch Canada (New Brunswick, Newfoundland and Labrador, Nova Scotia en Prince Edward Island) bieden alles voor een sfeervolle autovakantie vol ongerepte natuur en wilde dieren zoals elanden, walvissen en beren. Tijdens je Canadavakantie kun je vele toeristische routes rijden, waaronder de Lighthouse Route, de Cabot Trail of een van de drie wegen op het Prince Edward Island. Maar ook Nationale Parken zijn er genoeg. Zo biedt het prachtige Gros Morne National Park grillige rotskusten, fjorden en tafelbergen en is Cape Breton Highlands National Park een betoverende plek vol wildlife. Maar het échte natuurhoogtepunt is het Nationale Park Bay of Fundy. Met enorme getijdenverschillen is het park dé trots van de Canadezen en een prachtig aanzicht voor jou als toerist. 

Beste reistijd voor Atlantisch Canada

Wat de beste reisperiode voor Atlantisch Canada is hangt af van wat jij verwacht tijdens een auto- of camperrondreis. Zo heeft ieder seizoen wel iets unieks te bieden. De Atlantische provincies worden door de meeste reizigers graag in de maanden maart tot en met oktober bezocht, vanwege de relatief aangename temperaturen. Tenzij je natuurlijk voor de sneeuwervaring gaat. Want óók de winter kent zijn charmes.

Ontdek de hoogtepunten van Atlantisch Canada

Met een camper of auto op ontdekkingsreis langs de hoogtepunten van Atlantisch Canada? Dan mag je deze highlights niet vergeten:

Reizen naar Atlantisch Canada

Logo Doets Reizen Canada

Atlantisch Canada