Vraag

Wie is Doets Reizen?

Antwoord:

Doets Reizen is sinds 1981 een onafhankelijke reisorganisatie gespecialiseerd in Amerika, Canada, IJsland, Scandinavië, Frankrijk, China en Japan.  

Missie van Doets Reizen

Nóg duidelijker dan voorheen kiest Doets Reizen voor de meest bijzondere plekken op onze planeet. Wij zorgen dat je uitgerust, uitgebreid en comfortabel – ‘Altijd op de eerste rij, Very VIP’ – van die plekken kunt genieten. En minstens zo belangrijk: van de jou dierbare mensen met wie je op reis bent. Omdat internet de wereld almaar kleiner maakt, steden door mondiale winkelketens meer en meer op elkaar gaan lijken en reiservaringen dreigen inwisselbaar te worden, richt Doets Reizen zich meer dan ooit op het beleven van de écht unieke, écht onderscheidende natuurpracht en cultuurparels. Waar we vroeger vooral actief waren in Amerika, Canada en IJsland bieden we nu ook super inspirerende reizen aan naar Noorwegen, Zweden, Finland, China en Japan.  

Natuurpracht is onze dierbaarste bondgenoot

Doets Reizen is een reisorganisatie die de toekomst omarmt. Dit houdt in dat we niet van de klimaatproblematiek wegkijken, maar die juist recht in de ogen durven te kijken. Ons reisaanbod is daarom zo ingericht dat we het bezichtigen en beleven van de natuurpracht op een zo duurzaam mogelijke manier aanbieden. Als die natuurpracht immers geen duurzame toekomst heeft, hebben wij als reisorganisatie ook geen toekomst.

Inzetten op ‘diep reizen’

Alles bij ons is erop gericht reizigers van aardse schoonheid te laten genieten, met een minimum aan CO2-uitstoot. Voor deze pure, meer op eenvoud ingestelde vorm van reizen heeft Elske Doets de term ‘diep reizen’ geïntroduceerd.

Het gaat niet om kilometers

Met de nieuwe koers kiest Doets Reizen nadrukkelijk voor de betekenis van het reizen. Die is niet afhankelijk van het aantal vluchten of autokilometers, maar van de intensiteit waarmee iets beleefd en ervaren wordt. Enquêtes met onze klanten laten ook zien dat er veel meer belang wordt gehecht aan hoe een reis of vakantie intimiteit en verbondenheid stimuleert (onderling en met jezelf), dan aan de afgelegde hoeveelheid kilometers of ‘hot spots’. Vanwege dat laatste zijn we begonnen  activiteiten te ontplooien in Frankrijk en Scandinavië, die veel dichter bij Nederland liggen. En is het voornemen ook IJsland een steeds prominentere plek te gaan geven. 

Wees de oplossing

Over Doets Reizen ná de coronacrisis zegt Elske Doets: ‘Met het bedrijf te stoppen was een serieuze optie. Omdat de waarheid luidt dat alle reizen, ook die van ons, onderaan de streep schadelijke uitstoot veroorzaken. De hoofdreden om tóch door te gaan, is dat de reisbranche mijns inziens inspirerende voorbeelden nodig heeft in hoe je kunt hervormen. De reissector dient onderdeel van de oplossing te worden. Samen met onze klanten wil ik precies dát bereiken: een kracht ten goede zijn.’ 

Footprint & bewustzijn

Onderdeel daarvan is niet meer sturen op omzetgroei. En bijzondere natuurgebieden financieel ondersteunen, zoals we al jaren doen voor ‘Pacific Wild’. Daarnaast willen we klanten vooraf informeren over de CO2-footprint die een bepaalde reis met zich meebrengt. Doets: ‘Niet belerend of om die footprint elders op de aarde op een kunstmatige manier te compenseren, maar simpelweg om klanten bewust te maken van de impact van hun reiskeuze.’ 

Stem geven aan de natuur

Uiteindelijk draait het er volgens Elske om als mens een stapje terug te doen en de natuur weer een stem te geven: 'Zo werken we bij walvistours, safaritochten en wildlife-excursies samen met kleine, lokale partners, die precies weten hoe je met respect voor het ecosysteem, en met een maximale kans op een diverse natuurbeleving, reizigers kunt rondleiden. Die harmonie tussen mens, dier en omgeving vind ik van essentieel belang.' 

Meer weten over Elske Doets, zakenvrouw van het jaar 2017?

Elske heeft zich de afgelopen jaren in lezingen, blogs en media optredens duidelijk uitgesproken over de uitdagingen waar de reisbranche, en meer algemeen de westerse samenleving, voor staat. Klik op onderstaande links om daar meer over te weten te komen. 

Meer informatie over Elske Doets en haar recente activiteiten en thema's

Bestemmingen van Doets Reizen


Relevante veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.