Vraag

Wie is Doets Reizen?

Antwoord:

Doets Reizen is sinds 1981 een onafhankelijke reisorganisatie gespecialiseerd in Amerika, Canada, IJsland, Scandinavië, Frankrijk, China en Japan.  

Missie van Doets Reizen

Nóg duidelijker dan voorheen kiest Doets Reizen voor de meest bijzondere plekken op onze planeet. Wij zorgen dat je uitgerust, uitgebreid en comfortabel – ‘Altijd op de eerste rij, Very VIP’ – van die plekken kunt genieten. En minstens zo belangrijk: van de jou dierbare mensen met wie je op reis bent. Omdat internet de wereld almaar kleiner maakt, steden door mondiale winkelketens meer en meer op elkaar gaan lijken en reiservaringen dreigen inwisselbaar te worden, richt Doets Reizen zich meer dan ooit op het beleven van de écht unieke, écht onderscheidende natuurpracht en cultuurparels. Waar we vroeger vooral actief waren in Amerika, Canada en IJsland bieden we nu ook super inspirerende reizen aan naar Noorwegen, Zweden, Finland, Frankrijk, China en Japan.  

Het reisaanbod van Doets Reizen

De kracht van samen 

Reizen is ons inziens een geweldig onderschatte krachtbron. Wanneer je samen bijzondere dingen meemaakt, en iedereen in het reisgezelschap de rust en de openheid heeft om er zintuiglijk van te genieten, heb je toegang tot een rijk en zinvol leven. Vandaar ook de VIP-behandeling! Het gaat ons niet zozeer om het gemak of de luxe op zichzelf, maar om het sparen van energie zodat je, eenmaal op de plek van de bijzondere bestemming, de pracht en uniciteit ervan maximaal kunt ondergaan. En met elkaar kunt delen. In plaats van dat je staat uit te hijgen van een zweterige taxirit of bustocht. Doets Reizen gelooft heel erg in de kracht van sámen.

Duurzaam blij

De zorg voor onze planeet is een extra reden om kritisch, selectief en exclusief te zijn. Wij willen dat reizen iets bijzonders blijft. Geen tussendoortje omdat de verveling toeslaat. Maar een uitzonderlijke ervaring waar je jouw hele leven lang met een glimlach aan terugdenkt. Waarbij je niet alleen glimlacht om de schitterende bossen, zeeën, meren, stranden, dieren, gletsjers, pleinen, musea en wolkenkrabbers die je hebt mogen zien, maar ook om de vlekkeloze en luxueuze manier waarop Doets Reizen jou er (‘Altijd op de eerste rij’) als een echte VIP naartoe heeft gebracht.     

Diep Reizen

De coronaperiode heeft ons aangezet een duurzame kijk op toerisme te ontwikkelen. Daaruit is Doets Deep Desires voortgekomen. Bij dit type reizen zijn verplaatsingen niet langer de hoofdmoot van je vakantie, maar juist het dieper verkennen van een bijzondere stad, streek, regio of adembenemend natuurverschijnsel. Waardoor je veel meer specifieke ervaringen en onderscheidende sensaties ondergaat, en er een veel diepere band met je reisbestemming groeit dan zomaar rond toeren. Dit ‘diepe reizen’ is vanzelfsprekend ook veel vriendelijker voor de planeet.

3 x middenin de wereld

In de loop van de tijd heeft Doets Reizen zich verbonden aan drie maatschappelijke doelen – lokaal én mondiaal – die misschien niet per se in elkaars verlengde liggen, maar stuk voor stuk wél ons hart hebben gestolen. Allereerst stimuleren we jonge kinderen om aan teamsport te gaan doen, met name in de directe omgeving van Heerhugowaard. Daarnaast geven wij jaarlijks een donatie aan Pacific Wild, een organisatie die in de bres springt voor het gematigde regenwoud in West-Canada en Alaska; een ecosysteem dat cruciaal is voor de wilde zalmtrek. En tot slot maakt Doets Reizen de Young Lady Business Academy mogelijk, een snel groeiende opleiding die jonge vrouwen stimuleert sleutelposities in te nemen in de publieke en private sector.


Relevante veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.