Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Bestemmingen

Zweden

12 Actueel reisaanbod

Zweden is Zen. Bijna nergens ter wereld gaan natuur en geluk zo innig hand in hand. Niet alleen de ruimte, de bossen en de idyllische huizen geven je een gevoel van blijdschap en thuiskomen. In Zweden zijn zaken zó goed geregeld en wordt ieders geluk zó serieus genomen, dat buiten de boot vallen zeldzaam is. Voeg daarbij de knusse gewoonte koffiebreaks met kaneelbroodjes (‘kanelbullar’) in te lassen en je begrijpt waarom steeds meer Nederlanders naar het mooie Zweden emigreren.

Zweden onder de aandacht

Zweden komt als vakantiebestemming bij steeds meer Nederlanders in beeld. Logisch. Behalve volop genieten van de fantastische natuurpracht kun je jezelf steeds warmen aan de goedbedoelende ‘natuur’ van de Zweden zelf, ofwel hun vriendelijke en uitermate sociale karakter. Het gevoel voor rechtvaardigheid en evenwicht (in het Zweeds ‘lagom’) maakt dat de Zweden tot de gelukkigste mensen op aarde behoren. En dat je jezelf opgenomen voelt in een rustige, veilige sfeer.   

Het onvergetelijke Noorderlicht

Eén van de belevenissen die je graag uit Zweden ‘mee terug neemt’ is natuurlijk het fantastische Noorderlicht. Als je dat eenmaal beleefd hebt, kijk je misschien nooit meer hetzelfde naar de nachthemel. Om het adembenemende Noorderlicht daadwerkelijk mee te maken, te ondergaan, moet je naar het noorden van Zweden, naar de wonderschone provincie Dalarna. Doets Reizen zorgt dat je ‘Very Vip’ precies op die plekken komt, waar de kans op drukte klein is en de kans op het zien van het Noorderlicht groot. Kortom: bij ons zit je eerste rij!

‘Venetië van het Noorden’

De Zweedse hoofdstad Stockholm is een fascinerende mengeling van weidse vergezichten en smalle straatjes. In het oude centrum, ‘Gamla Stan’, waan je jezelf in een gezellig doolhof van terrassen en winkels waar je dagen zou willen ronddwalen, met het het Koninklijk Paleis en de wisseling van de wacht als prachtige ijkpunten. Maar eenmaal buiten het centrum begrijp je ineens waarom je in het ‘Venetië van het Noorden’ bent: dan zie je de boogbruggen, de prachtigste panorama’s en het aparte karakter van de diverse eilanden. Misschien is Stockholm dankzij al deze allure wel de hoofdstad van heel Scandinavië. Hoe dan ook zorgt Doets Reizen dat je Stockholm vanuit een prachtige accommodatie te zien krijgt: opnieuw, eerste rij!   

Heerlijke doe-vakantie

Zweden is niet voor niets het thuis van misschien wel de beroemdste tv-kinderserie  ooit, ‘Pippi Langkous’. Als je avonturen wilt beleven en aan het einde van de dag lekker wilt omvallen van vermoeidheid, is er geen beter landschap dan de bossen, meren en kusten van Zweden. Ze nodigen niet alleen uit tot kattenkwaad, zoals in ‘Pippi’, maar ook tot kanoën, wandelen, klimmen en zwemmen. Of, ook een goed idee, barbecuen in het bos! Samenvattend: in Zweden komt het hele gezin aan zijn trekken.  

Reizen naar Zweden