Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Bestemmingen

Zweden

13 Actueel reisaanbod

Zweden is Zen. Bijna nergens ter wereld gaan natuur en geluk zo innig hand in hand. Niet alleen de ruimte, de bossen en de idyllische huizen geven je een gevoel van blijdschap en thuiskomen. In Zweden zijn zaken zó goed geregeld en wordt ieders geluk zó serieus genomen, dat buiten de boot vallen zeldzaam is. Voeg daarbij de knusse gewoonte koffiebreaks met kaneelbroodjes (‘kanelbullar’) in te lassen en je begrijpt waarom steeds meer Nederlanders naar het mooie Zweden emigreren.

Vakantie Zweden 

Zweden komt als vakantiebestemming bij steeds meer Nederlanders in beeld. Logisch. Behalve volop genieten van de fantastische natuurpracht kun je jezelf steeds warmen aan de goedbedoelende ‘natuur’ van de Zweden zelf, ofwel hun vriendelijke en uitermate sociale karakter. Het gevoel voor rechtvaardigheid en evenwicht (in het Zweeds ‘lagom’) maakt dat de Zweden tot de gelukkigste mensen op aarde behoren. En dat je jezelf opgenomen voelt in een rustige, veilige sfeer. Zweden is het land van de gekleurde huizen, ontelbare meren, ongerepte bossen, candinavisch design en elanden. De lange zomerse dagen en coole winters: Zweden is een ultieme vakantiebestemming voor het hele jaar. 

Bekijk alle rondreizen in Zweden van Doets Reizen

Het actuele reisaanbod van Zweden. Unieke reizen met verblijf op de mooiste locaties en in de meest unieke accommodaties. 

Het onvergetelijke Noorderlicht

Eén van de belevenissen die je graag uit Zweden ‘mee terug neemt’ is natuurlijk het fantastische Noorderlicht. Als je dat eenmaal beleefd hebt, kijk je misschien nooit meer hetzelfde naar de nachthemel. Om het adembenemende Noorderlicht daadwerkelijk mee te maken, te ondergaan, moet je naar het noorden van Zweden, naar de wonderschone provincie Dalarna. Doets Reizen zorgt dat je ‘Very Vip’ precies op die plekken komt, waar de kans op drukte klein is en de kans op het zien van het Noorderlicht groot. Kortom: bij ons zit je eerste rij!


‘Venetië van het Noorden’

De Zweedse hoofdstad Stockholm is een fascinerende mengeling van weidse vergezichten en smalle straatjes. In het oude centrum, ‘Gamla Stan’, waan je jezelf in een gezellig doolhof van terrassen en winkels waar je dagen zou willen ronddwalen, met het het Koninklijk Paleis en de wisseling van de wacht als prachtige ijkpunten. Maar eenmaal buiten het centrum begrijp je ineens waarom je in het ‘Venetië van het Noorden’ bent: dan zie je de boogbruggen, de prachtigste panorama’s en het aparte karakter van de diverse eilanden. Misschien is Stockholm dankzij al deze allure wel de hoofdstad van heel Scandinavië. Hoe dan ook zorgt Doets Reizen dat je Stockholm vanuit een prachtige accommodatie te zien krijgt: opnieuw, eerste rij!   

Heerlijke doe-vakantie

Zweden is niet voor niets het thuis van misschien wel de beroemdste tv-kinderserie  ooit, ‘Pippi Langkous’. Als je avonturen wilt beleven en aan het einde van de dag lekker wilt omvallen van vermoeidheid, is er geen beter landschap dan de bossen, meren en kusten van Zweden. Ze nodigen niet alleen uit tot kattenkwaad, zoals in ‘Pippi’, maar ook tot kanoën, wandelen, klimmen en zwemmen. Of, ook een goed idee, barbecueën in het bos! Samenvattend: in Zweden komt het hele gezin aan zijn trekken.  

Bezienswaardigheden Zweden

Vakantie Zweden

Tijdens een autovakantie in Zweden ontdek je dit prachtige land op haar best. Je kunt vanuit Nederland met je eigen auto afreizen naar Zweden, of lekker comfortabel via Doets Reizen het vliegtuig pakken en per huurauto op reis gaan. Wanneer je het Noorden van Zweden bezoekt, is dit zeker aan te raden. Daarnaast bieden we ook bijzondere treinreizen aan, zodat je super relaxed de natuur ontdekt en vrijwel nergens meer over hoeft na te denken. Ook voor een maatwerkreis Zweden ben je bij Doets Reizen aan het juiste adres. Ons ervaren (veel reiservaring in Zweden) in staat om jouw wensen te vertalen in een offerte op maat. Bekijk hier het complete reisaanbod Zweden

Reizen naar Zweden