Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Victoria is een sfeervolle stad ten zuiden van Vancouver Island. De stad heeft een prettige uitstraling en voelt Brits aan. De straten zijn versierd met kleurrijke planten en vanuit de haven kun je orka excursies ondernemen. Toeristische hoogtepunten zijn het Royal BC Museum, Empress Hotel en Beacon Hill Park.

Geschiedenis 

De stad Victoria is ontstaan in 1843 toen de Hudson Bay Company hier Fort Victoria bouwde, genoemd naar de Britse vorstin. Na de vaststelling van de grens met Amerika werd Vancouver Island snel tot kroonkolonie geproclameerd. Om daarmee eventuele, Amerikaanse claims op het gebied het hoofd te bieden. In de omgeving van het fort vestigden zich kolonisten, maar Victoria maakte pas echt een explosieve groei door toen in 1859 in de Fraser River goud werd ontdekt. Aangezien Victoria de enige haven van betekenis was en er ook bevoorraad kon worden, werd het de “gateway” naar de goudvelden. In 1866 werden de oude kolonies Vancouver Island en British Columbia bestuurlijk samengevoegd en zodoende werd Victoria de hoofdstad van de nieuwe Canadese provincie.  

Toen in 1903 een reguliere ferrydienst werd opengesteld met het vasteland, ontwikkelde Victoria zich verder. Het centrum van Victoria is gegroepeerd rondom de Inner Harbour. Hier liggen de Parliament Buildings en het Empress Hotel. De meeste gebouwen zijn van het begin van de 19de eeuw en ontworpen door architect Francis Rattenbury. Het Engelse verleden is in de stijl van de gebouwen duidelijk herkenbaar. 

Reizen naar Victoria

Logo Doets Reizen Canada

Victoria