Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Bestemmingen

Canada

76 Actueel reisaanbod

Waar vind je zo’n prachtige mix van ruimte, landschappelijke schoonheid, sociale rust en diep gevoeld optimisme? Canada is een geweldige bestemming voor rustzoekers en levensgenieters. Wie met een auto rondreis of camperreis door Canada trekt, de natuur en de mensen van dichtbij meemakend, kan bijna niet anders dan die positieve ‘Spirit of Canada’ omarmen. En ook zelf vriendelijker, vrijer en vredelievender worden. Beleef Canada!

‘The world needs more Canada.’

Als je Canada zegt, zeg je natuur…

Voor degene die nog nooit in Canada geweest is, klinkt de ‘Spirit of Canada’ een beetje zweverig. Maar als je eenmaal voet op Canadese bodem hebt gezet en je stelt je open voor dit reusachtige land (het één na grootste land op onze planeet), maakt je hart gegarandeerd een vreugdesprongetje. Met hun goed draaiende economie en succesvolle integratie van minderheden is Canada een baken van vrede, vertrouwen, vooruitgang en verlichting; een voorbeeld voor de wereld. Dat valt niet los te zien van de soms onherbergzame winters, alsmede de innige band die Canadezen onderhouden met de weidse natuur en de prachtige dieren, waar het land zo rijkelijk mee bedeeld is. En waardoor zoveel reizigers naar Canada trekken.  


Eindeloze vergezichten, intense stiltes

Dat Canada zo’n enorme invloed heeft op je gemoedsgesteldheid heeft één simpele reden… in grote delen van het land heerst een onbeschrijflijke stilte. Of het nu de wilde landschappen van Newfoundland zijn, de grizzly beren in British Columbia, de felblauwe meren in Banff National Park, de drijvende ijsbergen langs Fogo Island, de honderden kilometers kustlijn van Vancouver Island of de eindeloze uitgestrektheid van Yukon – je staat oog in oog met de zwijgzame ‘geheimen van de natuur’. En vrijwel elke Canadees, zo zul je merken, is van harte bereid je te informeren over de rijkdom van flora en fauna. 

Wildlife en wintersport

Walvissen, orka’s, zeehonden, elanden, wapiti’s, grizzly beren, zwarte beren, ijsberen – Canada is een bedevaartsoord voor wildlife. Er zijn altijd gidsen, excursies en vaak ook lokale bewoners, die je met alle plezier willen inwijden in het bekijken en leren kennen van de gewoonten van wilde dieren. Daarnaast biedt Canada een paradijs aan mogelijkheden voor skiliefhebbers. De kwaliteit van de pistes en poedersneeuw rond het Olympische plaatsje Whistler is legendarisch, en ook rond Montreal, in Oost Canada, vind je spectaculaire skigebieden. In verhouding tot Europa is wintersporten in Canada rustig en relaxed. Tijdens een rondreis door Canada zul je hoogstwaarschijnlijk wilde dieren spotten. 

  • Grizzlyberen
  • Orka's
  • Walvissen
  • Bald Eagles
  • Elanden
  • Papegaaiduikers

Tijdens de meeste Doets Reizen vakanties zijn direct de leukste en meest bijzondere wildlife safari's direct inbegrepen. Zo ben je zeker van een plekje aan boord én ervaar jij de essentie van Canada. Want ook in Canada is het zien van wilde dieren een belangrijk onderdeel van jouw vakantie. We gaan toch ook niet naar Zuid-Afrika zonder leeuwen, zebra's en giraffen te willen zien? 

Mensenrechten en multi-etnische steden

Maar Canada is niet alleen schitterende natuur, met talloze meren, fjorden, gletsjers en spannende vormen van wildlife. Steden als Calgary, Vancouver en Edmonton (West Canada) en Toronto, Montreal en Ottawa (Oost Canada) zijn snel groeiende metropolen, waar de multi-etnische samenleving, die andere landen zo graag tot stand willen brengen, al realiteit is. Interessant daarbij is het diepgewortelde respect voor de oorspronkelijke bewoners van Canada, de zogenaamde ‘First Nations’, die waar het kan volwaardig meedraaien in de Canadese samenleving. Dat Canada het International Institute for Genocide en Human Rights Studies huisvest, zegt iets over hun ambitie mensenrechten, de internationale rechtsorde en liberale waarden in het algemeen te verdedigen.

Reistips Canada

Realistisch plannen

Houd er rekening mee dat bezienswaardigheden in Canada veel verder uit elkaar liggen dan je in Europa gewend bent. Je bent algauw een halve of een hele dag met de auto onderweg. Wees dus niet te gretig bij het samenstellen van je reis en kies een te behappen aantal bestemmingen. Anders zit je straks alleen maar in de auto. En heb je weinig tijd om te genieten van de hoogtepunten op je route.

Aantrekkelijke reisperiodes Canada

Dankzij de megastrenge winters verdient afreizen naar Canada in de wintermaanden geen aanbeveling (tenzij je natuurlijk op wintersport gaat). Dus plan je Canada reis, als het kan, ergens tussen maart en november. In de zomermaanden is de temperatuur het lekkerst, maar zul je meer toeristen tegenkomen, zeker op de pleisterplaatsen. Vandaar dat ook april/mei en september/oktober bijzonder aantrekkelijke periodes zijn om naar Canada te gaan. Wil je antwoord op de vraag: Wat is de beste reistijd in Canada? Bekijk dan hier alle gedetailleerde informatie

Houd je horloge actueel

Canada heeft maar liefst zes tijdzones. Dat wil zeggen, het is er altijd vroeger dan in Europa, maar het tijdsverschil varieert: Atlantic Time scheelt 5 uur met ons, Eastern Time scheelt 6 uur, Central Time 7 uur, Mountain Time 8 uur en Pacific Time 9 uur. En dan heb je ook nog Newfoundland Time, het deel van Canada dat het dichtst bij ons ligt, en dat scheelt slechts 4,5 uur met ons. Vergeet dus niet je horloge één of meer uren voor- of achteruit zetten als je binnen Canada naar een nieuwe tijdzone reist. Houd dat in de gaten.

Boek via Doets Reizen

Als Canada-specialist kennen we Canada misschien net wat beter en langer dan anderen. Daardoor zorgen we niet alleen dat je op de geweldigste plekken van Canada terechtkomt, maar ook dat je die plekken op de geweldigste manier te zien krijgt. Genieten van het wereldberoemde, helblauwe Moraine Lake? Wij hebben exclusieve kamers in de intieme Moraine Lake Lodge, waardoor je gelijk aan het meer zit. En je dit natuurwonder veel rustiger en intenser beleeft. De maximale sensatie bij het naderen en bekijken van wilde dieren? Wij kennen de best gidsen en excursies als onze broekzak. En zorgen ervoor dat de kansen voor het zien van wildlife optimaal worden benut. Een perfecte skivakantie met skipistes op jouw niveau en hotels in jouw prijsklasse? Wij stellen de optimale skireis voor je samen. Kortom, bij ons zit je eerste rij.

De meest populaire natuurparken in Canada

Dit mag je niet vergeten voor je reis naar Canada

eTA aanvragen

Voor Canada heb je een visum nodig, genaamd eTA. Zonder een eTA kom je het land niet in. Dit klinkt heel ernstig, maar in de praktijk heb je zo´n eTA binnen vijf minuten online aangevraagd, er vanuit gaand dat je geen misdadiger bent of een enge overdraagbare ziekte onder de leden hebt. Omdat de eTA direct aan je paspoortnummer wordt gekoppeld, hoef je de eTA bij de douane gelukkig niet eens te laten zien: de betreffende ambtenaar ziet op zijn scherm dat je een eTA hebt. Meer informatie over eTa? Bekijk hier onze FAQ pagina

Reisstekker meenemen

Na aankomst in Canada even je smartphone opladen? Je scheerapparaat? Of je koptelefoon? Dat kan een moment zijn waarop je even gek staat te kijken, want hé: je stekker past niet in het stopcontact. Canada werkt namelijk met stopcontacten van een andere formaat. Door een reisstekker mee te nemen, voorkom je deze onhandige verrassing.   

Betalen in Canada

Zorg dat je minimaal een bankpas en een creditcard bij je hebt als je naar Canada reist. 


Reizen naar Canada