Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

New York, New York… Welkom in de #1 StedenTripbestemming van Amerika! Wolkenkrabbers, gele taxi’s en hotdogs. Deze Amerikaanse metropool is non-stop in beweging, trendy en toonaangevend. Bekend geworden door foto, film en televisie en klaar om door eigen ogen gezien te worden. Door jou! New York is 'the City That Never Sleeps', waar het straatbeeld met de dag verandert. Vanuit het niets is een bepaalde wijk ineens megahip en trendy. Juist dat maakt New York een stad om vaker te bezoeken. Wij houden van New York. Van haar talloze topmusea en haar trendy winkels tot haar artistieke wijken. Maar ook van haar bekende trekpleisters als het Vrijheidsbeeld, Times Square en Central Park. New York is dé StedenTripbestemming die keer op keer blijft verrassen. Geen wonder dat The Big Apple miljoenen fans heeft die hier graag op vakantie gaan.

Ligging 

New York City, of kortweg NYC, ligt in de gelijknamige staat, waarvan Albany de huidige hoofdstad is. De stad heeft een oppervlakte van ongeveer 1.000 vierkante kilometer en is daarmee de grootste stad van de Verenigde Staten. 

Inwoners 

De metropool telt acht miljoen inwoners. Inclusief de voorsteden van ‘Greater New York’ zijn dat er zelfs zo’n 15 miljoen. Er worden in de stad ruim 180 verschillende talen gesproken. 

Klimaat 

Wanneer kun je New York nu het best bezoeken als het om het weer gaat? Daar valt eigenlijk geen peil op te trekken. De stad ligt op gelijke hoogte met Madrid en heeft een gematigd zeeklimaat, maar net als in Nederland kun je er regelmatig voor verrassingen komen te staan. Over het algemeen zijn april, mei, september en oktober met temperaturen tussen de 20 en 24 graden de aangenaamste maanden van het jaar. In januari en februari kan het flink vriezen, tot ongeveer -10 graden, daarbuiten gebeurt dat zelden. 

Geschiedenis 

Hoewel New York een relatief jonge stad is, kent het een enorm turbulente geschiedenis. Met als basis natuurlijk een Nederlands tintje. Ene Peter Minuit kocht net na de ontdekking heel Manhattan in naam van de West-Indische Compagnie voor een paar tientjes. Een koopje! 

Bereikbaarheid 

Aankomst per vliegtuig 
Rondom New York liggen drie vliegvelden: JFK Airport (JFK), LaGuardia (LGA) en Newark (EWR). Eenmaal aangekomen in de aankomsthal kun je bij het Ground Transportation Center transport regelen naar Manhattan met een taxi, UBER, (mini)bus, metro of zelfs per helikopter of limousine. 

Hoe kom je vanaf het vliegveld naar Manhattan? De taxi (yellow cab) is meestal de makkelijkste manier om bij uw hotel te komen, zeker als je met meerdere mensen reist. Taxiregelaars (of dispatchers, herkenbaar aan hun uniform) wijzen je bij de taxistandplaats een wagen toe. Neem altijd een officiële gele taxi en laat je niet in een ‘wilde taxi’ kletsen. Vanaf de luchthavens John F Kennedy en Newark gelden vaste taxitarieven. Hier komen tolkosten en fooien bovenop. Fooien bedragen minimaal 15% van de ritprijs. Je kunt taxi’s betalen per creditcard.Reizen naar New York City

Logo Doets Reizen Amerika

New York City