Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Er is zowat geen plek door de westerse beschaving zo ongemoeid gelaten als Yukon. Je kunt er honderden kilometers rijden zonder iemand tegen te komen... Rijd bij voorkeur met een camper de grillige Dempster Highway op, ervaar midden in de wildernis de 'wereldstad' Whitehorse of vergaap je aan de bergtoppen in Kluane National Park. In Yukon kun je werkelijk alle kanten op en als je dan na lang rijden eindelijk iemand tegenkomt, is het bijna zeker een aardig iemand. Want bijna iedereen is blij dat je de moeite hebt genomen naar Yukon te komen...

Goudkoorts als rode draad

Yukon is voor altijd verbonden met de goudkoorts die eind 19e eeuw aan de Klondike-rivier opleefde. Met duizenden tegelijk stroomden goudzoekers het onaangetaste land binnen, nadat er in Bonanza Creek goud was gevonden. Deze geschiedenis van helse goudkoorts loopt als een rode draad door heel Yukon. Zo vormde Dawson City, in vroeger dagen 'Paris of the North' genoemd, ooit het centrum van de goldrush. Je proeft er nu de authentieke sfeer van de oude saloons en hun gretige, naar geluk zoekende stamgasten. Nóg een stille getuige van die welvarende tijden is Keno City, ooit een bruisende mijnstad maar door de leegloop in een ghosttown veranderd. Alleen het Keno City Mining Museum herinnert nog aan de glorieperiode, toen de mijnen op volle toeren draaiden.

Honderden kilometers rijden en niemand tegenkomen...

Yukon bestaat uit schitterende, massieve bergketens die doorsneden worden door gletsjers en wilde rivieren. Het heeft met Mount Logan bovendien de hoogste berg van Canada 'in huis', want hoger dan de 5959 meter van deze reus wordt nergens. Indrukwekkende bergen en grote ijsvlaktes zie je in Kluane National Park waar je de bekende Cottonwood Trail kunt lopen. Die trail brengt je via mijnwegen en stromende rivieren tot ver boven de boomgrens. Nog meer ruige bergtoppen en een overvloed aan wildlife vind je in Tombstone Territorial Park. Je kunt in Yukon honderden kilometers door de natuur rijden zonder iemand tegen te komen.

Ruige roadtrips op een unieke plek

De Dempster Highway is een spectaculaire route van het type ‘op je bucketlist’: een 740 kilometer lange gravelweg die je door twee ruige bergketens en langs uitgestrekte vlaktes brengt. Uiteindelijk bereik je de magische Noordpoolcirkel! Maar dat is niet de enige roadtrip die je kunt maken. Highway 11 is de officiële naam van de legendarische Silver Trail die langs de Stewart River richting Elsa, Keno en Mayo loopt. Kortom, wil je naar een unieke plek die nog niet door de massa ontdekt is? Houd je van prachtige, ruige roadtrips met camper of auto? Dan is Yukon jouw bestemming. Doets Reizen weet precies waar je moet zijn en welke camper- of autorondreis bij jouw Yukon-avontuur past. 


Reizen naar Yukon

Logo Doets Reizen Canada

Yukon