Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Al jarenlang staat de eilandengroep bovenaan de lijst van plekken waar inwoners zichzelf het gelukkigst prijzen. Als je op Hawaii aankomt, snap je meteen waarom. Het ontspannen sfeertje, de vriendelijke bevolking, het geweldige natuurschoon, het heerlijke warme zeewater, de spectaculaire surfgolven, de heerlijke verse keuken. Op Hawaii groeten mensen elkaar met ‘aloha’, wat letterlijk betekent: ‘vreugde in het heden delen’. En dat is precies wat je tijdens een vakantie op Hawaii doet. Plezier maken, samenzijn en genieten van al het prachtigs.

Weerstand bieden aan Hawaiiaanse natuurpracht? Onmogelijk…

Vakantie vieren op Hawaii is een voorrecht. Lang niet iedereen krijgt de kans omgeven te worden door zoveel natuurlijke schoonheid! Het kan niet anders of deze ruim honderd wonderschone eilanden, waarvan er zeven bewoond zijn, maken diepe indruk op je. Op het ene eiland vergaap je je aan de vulkanische activiteit, op het andere stort je je op de perfecte surfgolven en op een derde dwaal je door de jungle-achtige bossen. Gelukkig is één ding op Hawaii overal hetzelfde… de relaxte vibe, de goudkleurige zandstranden en de échte poké bowls. Alles onder handbereik, alles even prachtig.

Net als in de film, ik wil het

De grootste trekpleister van Hawaii is het eiland Oahu, met de hoofdstad Honolulu en het bekende Waikiki Beach. Maar ook Maui, The Big Island en Kauai wil je niet missen tijdens je rondreis. Heb je altijd al eens lava willen zien stromen? Op The Big Island kun je vanuit een helikopter de actiefste vulkaan van de wereld zien. Op Kauai zijn veel scènes van de bekende Jurrasic Park-films opgenomen, omdat de natuur er zo adembenemend, dichtbegroeid en knalgroen is. Maui is het op één na grootste eiland van Hawaii en combineert torenhoge golven met prachtige autoroutes en uitdagende wandelpaden. 

Slecht weer bestaat niet

Je kunt het hele jaar door met een gerust hart naar Hawaii afreizen. Het maakt niet uit in welke maand je er bent, de gemiddelde temperatuur ligt altijd tussen de 25 en 30 graden. In de bergen is het vaak iets koeler en op Kauai heb je regelmatig een verfrissend buitje. Benauwd wordt het op Hawaii nooit, want er staat steevast een lekker windje. Vaccinaties zijn niet nodig, maar je moet van tevoren wel even een ESTA aanvragen. In Hawaii betaal je overal met dollars, die je overal kunt pinnen bij ATM’s. Aangezien Amerikanen graag en vaak met een kaart betalen, kun je vrijwel overal terecht met je creditcard en pinpas.

5 must-do’s op Hawaii

1. Stromend lava bekijken.

Op The Big Island mag je Hawaii Volcanoes National Park niet missen. Je vindt hier de meest actieve vulkaan van de wereld, de Kilauea. Afkoelen doe je bij een van de vele watervallen of bijzondere stranden die het eiland telt, zoals Black Sand Beach.

2. Een golf berijden.

Of je nu sportief aangelegd bent of niet, je mag Hawaii niet verlaten zonder dat je een golf hebt ‘bereden’. En anders is naar andere surfers kijken ook al een spektakel! De North Shore op Oahu is het bekendste strand voor surfliefhebbers.

3. Door de Waimea Canyon wandelen.

De Waimea Canyon op Kauai wordt ook wel de Grand Canyon van Hawaii genoemd. Dit geweldige natuurverschijnsel is meer dan duizend meter diep en bestaat uit vuurrode rotsen, groene planten en hoekige punten. Een echte aanrader is om hier een privé wandeltour te doen.

4. Snorkelen met schildpadden. 

De onderwaterwereld van Hawaii alleen al een reden om het vliegtuig in te stappen. Je vindt er koraal, kleurrijke vissen, gigantische schildpadden en andere bijzondere dieren die je nergens anders van zo dichtbij ziet.

5. Leer de Polynesische cultuur kennen. 

De oorspronkelijke bewoners van Hawaii zijn de Polynesiërs, die een rijke cultuur en allerlei mooie tradities met zich hebben meegebracht. In het prachtige en informatieve Polynesian Cultural Center op Oahu leer je er alles over. 

Reizen naar Hawaii

Logo Doets Reizen Amerika

Hawaii