Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Los Angeles zal een feest der herkenning zijn. Wie kent niet de beroemde Santa Monica Pier of de Highschool waar de film Grease is opgenomen. LA is zeer uitgestrekt, er is voor ieder wat wils. Of je nou wilt zonnen aan het strand, Universal Studio's of Disney wilt bezoeken, je vergapen aan de gigantische villa's of de Walk of Fame bezoeken, alles is mogelijk in LA!

Algemeen

Is Los Angeles een echte stad, of een grootstedelijk gebied? De laatste jaren heeft LA in ieder geval een behoorlijke restyling ondergaan. Oké, ’s avonds is het in downtown Los Angeles nog steeds verlaten, maar overdag kun je er leuk wandelen. Heel afwisselend. Naar onze mening is Pasadena het beste stukje Los Angeles. Dit vanwege de Rose Bowl, een stadion, de CalTech, een prestigieuze technische universiteit en Colorado Boulevard. Maar als jij Santa Monica leuker vindt, of Venice of Malibu, dan is dat ook heel logisch. Aankomst in de USA via San Francisco / Los Angeles: Wij willen je er op attenderen dat er in San Francisco Airport en Los Angeles Airport lange wachttijden te verwachten zijn bij de douane. De douaneautoriteiten (TSA) zijn ernstig onderbezet en wachttijden van 2 uur zijn eerder regel dan uitzondering. Hoewel wij dat niet voor je kunnen oplossen, is het wel goed om je er op voor te bereiden. Nu is LA een metropool met 4 miljoen inwoners. Tellen we alle inwoners van Greater Los Angeles bij elkaar op, dan kom je zelfs tot een aantal van 13 miljoen. Bijna de helft van de bevolking (44 procent) is Latino of Hispanic, 15 procent is van Aziatische oorsprong, 11 procent is Afro-American en de rest (zo’n 25 procent) is blank. Er heerst een warm mediterraan klimaat met lenteachtige winters en warme zomers. Los Angeles ligt in het zuidelijke deel van Californië op zo’n 40 meter hoogte. Het landschap is vrij vlak, maar doordat de stad op de Sint-Andreas breuklijn ligt, is er een verhoogd risico voor aardbevingen.

 
Geschiedenis 

De geschiedenis van Los Angeles gaat terug tot 1781, toen de Spanjaarden hier ‘Het dorp van Onze Lieve Vrouwe de Koningin der Engelen van Poricuncula’ stichtten. Een hele mond vol en daar houden Amerikanen niet van. Dus bleven slechts ‘de Engelen’, ‘Los Angeles’, over. Tot het einde van de negentiende eeuw stelde de stad niet zoveel voor, maar daarna vonden een aantal ontwikkelingen plaats die LA een enorme boost gaven. Allereerst verschenen er ten zuiden van de stad enorme sinaasappelplantages.


Bereikbaarheid 

  • Openbaarvervoer/taxi’s/auto 

LA is opgedeeld in 15 city council districts, die allen één vertegenwoordiger hebben in de gemeenteraad. En het daar lang niet altijd met elkaar eens zijn. Gevolg: door al dat gebakkelei is het openbaar vervoer slecht geregeld. Bovendien zijn de taxi’s duur en nog moeilijk te vinden ook. Verkijk je niet op de afstanden in LA. Als je bijvoorbeeld naar Universal Studios gaat, kan je daar minimaal 1,5 uur voor uittrekken (buiten de spits). Dan is de auto een ideaal vervoersmiddel voor zo’n grote stad!

  • Uber 

Uber is een alternatieve taxi dienst. Om gebruik te willen maken van Uber, moet je de app installeren op je smartphone. Belangrijk: om een Uber rit te bestellen kun je het beste wifi gebruiken, want met roaming kun je tegen gigantische kosten aanlopen.

Logo Doets Reizen Amerika

Los Angeles