Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

San Francisco… een kleurrijke stad met een hippie aura! The City by the Bay ligt prachtig op een tiental heuvels in de San Francisco Bay. ‘The City’, zoals de stad liefkozend door haar inwoners wordt genoemd, staat toeristisch bekend om de Cable Cars, Alcatraz, de Bay Bridge en de beroemde Golden Gate Bridge. Maar er is zoveel meer!

Beste reistijd San Francisco

De meeste reizigers bezoeken San Francisco in de zomermaanden. Juist dan is het weer vrij koel door de mist die er ’s morgens vaak hangt, met een gemiddelde temperatuur van 16 graden Celsius in juli. Advies: neem in de zomer een fleecetrui mee of windstopper. Is geen overbodige luxe. Schrijver Mark Twain schreef ooit: ‘De koudste zomer die ik ooit heb mee gemaakt, was een zomer in San Francisco’. In de winter, als er weinig of geen mist hangt, is het juist relatief warm in San Francisco.  Wat goed is om te weten, is dat de mist meestal voor het middaguur opgetrokken is, en je de Golden Gate Bridge in volle glorie kunt bewonderen!

Ligging 

San Francisco wordt aan drie kanten omgeven door water. De stad heeft daardoor één van de mooiste natuurlijke havens van de wereld. ‘Frisco’, zoals de stad ook wel wordt genoemd, is gebouwd op ruim veertig heuvels, met klinkende namen als Telegraph Hill, Russian Hill en Nob Hill.  

Bereikbaarheid

Uber 

De digitale taxidienst Uber is een handige en kostenefficiënte manier van vervoer. Om gebruik te maken van Uber, moet je hun app installeren op je smartphone. Gebruik bij voorkeur WiFi, want bij roaming kun je tegen gigantische kosten oplopen. 

Openbaar vervoer 

Het OV is prima geregeld door het bedrijf SF Municipal Railway, afgekort MUNI. Het bedrijf maakt gebruik van bussen, trolleybussen en de wereldberoemde cable cars. Kijk voor meer informatie, actuele vertrektijden/haltes en prijzen op www.sfmta.com. Aangezien San Francisco een klein centrum heeft, zijn veel van de bezienswaardigheden in één flinke wandeling te zien. Ook vind je er de Bay Area Rapid Transit, afgekort BART. Dat zijn ondergrondse treinen/metro’s die de stad met de voorsteden en de oostkant van de baai verbinden. Vanaf de luchthaven van San Francisco kun je goed per BART reizen. 

Parkeren

Het is niet makkelijk om tijdens je bezoek te parkeren. Buiten het feit dat je nauwelijks lege plekken vindt, is het prijzig. Er zijn een beperkt aantal parkeergarages. Op straat moet je goed opletten als je op een heuvel parkeert die naar beneden gaat. Dan is het extra veilig als je je wielen naar de stoeprand draait. Parkeer je op een heuvel die omhoog gaat? Dan is het de bedoeling dat je parkeert met de wielen naar de wegkant gedraaid

Inwoners 

Er wonen ongeveer 800.000 mensen binnen de grenzen van San Francisco, maar met de voorsteden erbij zijn dat er maar liefst zeven miljoen. Daarmee is het de op vier na grootste agglomeratie van de Verenigde Staten. 

Reizen naar San Francisco

Logo Doets Reizen Amerika

San Francisco