Bosbranden Jasper Meer info

Ben jij klaar voor dé roadtrip van je leven, rijdend door adembenemende landschappen, majestueuze bergketens en langs échte prairies? Dan zijn de USA Rockies een fantastische vakantiebestemming. Bezoek een van de vele Nationale Parken, met Yellowstone National Park als kers op de taart. Of combineer de Rockies met Texas: de staat waar alles nét iets groter is en waar je een cowboy kunt zijn in het échte Wilde Westen, yieha!

Overweldigend mooi Amerika

De ongekende omvang van Amerika komt pas écht bij je binnen wanneer je met een camper of auto in het spoor van de machtige Rocky Mountains reist. De natuur in de American Rockies is enorm gevarieerd. Overnacht in sfeervolle lodges of op typische Western ranches en herbeleef de tijd van cowboys en indianen. Hou je van groot, groter, grootst? Dan is Texas jouw gebied! Je kunt uren met je camper of auto blijven rijden zonder ook maar iemand tegen te komen. En na zo’n lange dag in de auto? Geniet je van een overheerlijk grote barbecuesteak die je alléén in Texas kunt vinden.

Nieuwe bucketlist items

De bucketlist van vele reizigers bevat vaak de Rockies en Yellowstone National Park. Terecht, want met 2 miljoen hectare grond is Yellowstone eigenaar van majestueuze bergtoppen, ongekend veel dieren en ‘s werelds grootste geisers en warmwaterbronnen. Maar er is in dit gebied méér de moeite waard. Zoals de maanlandschappen in Badlands National Park, uit graniet gehakte presidenten in Mount Rushmore en de spectaculaire meren van Glacier National Park. Laat je tijdens een rondreis verrassen door de overgang in natuur wanneer je het groene landschap van de Rockies inruilt voor de dieprode rotsen en uitgestrekte woestijnen van New Mexico en Texas. De plek waar Mexicaanse en Spaanse invloeden duidelijk aanwezig zijn in zowel de kleine als grotere steden, zoals Dallas en Houston. En nu je er toch bent: vergeet geen bezoek te brengen aan het relatief onbekende maar prachtige Big Bend National Park. Een parel die je niet mag missen. 

De beste reistijd voor de Rockies & Texas

De beste tijd om de USA Rockies te bezoeken is van mei tot en met september, wanneer de sneeuw in de Nationale Parken voor het grootste gedeelte weg is en de hiking trails toegankelijk zijn. Texas is een immens grote staat en het weer kan daarom per plek onwijs verschillen. De lente en herfst zijn door de relatief aangename tempratuur en prachtige natuur het populairst. Maar ook in de zomermaanden is er voldoende te doen als je tegen een beetje hitte kunt.

Rockies & Texas: de hoogtepunten

De combinatie van de adembenemende Rockies en het Wilde Westen Texas is dé ideale camper- of autovakantie. En wat je écht niet mag missen?

Reizen naar Rockies & Texas

Logo Doets Reizen Amerika

Rockies & Texas