Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

San Diego heeft niet veel van de Spaanse en Mexicaanse invloeden verloren. De huizen, bevolking en talloze restaurants geven je een heerlijk vakantiegevoel. Het meest aantrekkelijke deel van de stad is misschien wel het honderd kilometer lange, met palmbomen opgefleurde strand. San Diego is heel geschikt om zelf met de auto te verkennen, je kunt bijvoorbeeld de borden met 59-mile Scenic Drive volgen en zo alle hoogtepunten ontdekken!

Ligging 

San Diego is een grote stad in Californië, ligt aan de kust van de Stille Oceaan ongeveer 190 km ten zuiden en zo’n 2 uur rijden van Los Angeles. Het grenst bijna direct aan Mexico. San Diego wordt gezien als de bakermat van het Spaanse gedeelte van de staat. De stad was naast de eerste missiepost ook de eerste Spaanse nederzetting in Californië.

Inwoners 

Met een geschatte bevolking van 1.419.516 vanaf 1 juli 2017, is San Diego de achtste stad in de Verenigde Staten en de op één na grootste stad in Californië.

Geschiedenis 

Het oudste gedeelte van San Diego, dat toepasselijk Old Town heet, bestaat uit zo’n zes woonblokken en herinnert aan de Mexicaans-Amerikaanse periode van 1821 tot 1842.
Ook de rest van de stad, met haar Mexicaanse markt, Mexicaanse restaurants en oude Mexicaanse huizen, geeft je het gevoel in Mexico te zijn. Je vindt er een missiepost uit 1769, Victoriaanse huizen en het historische park is een openluchtmuseum. Dit is voor Amerikaanse schoolkinderen een verplicht nummer om te bezoeken omdat hier de basis is gelegd voor Californië als onderdeel van de Verenigde Staten. Dat ging niet geheel zonder slag of stoot, de Pueblo First Nations, de Spaanse kolonisten en andere kolonisten hebben hier echt om gestreden.


Reizen naar San Diego

Logo Doets Reizen Amerika

San Diego