Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Zuidwest Amerika is het gebied waar je het ultieme Amerika-gevoel, zo innig verbonden met 'vrijheid', het makkelijkste oppikt. Ruimte, ruigheid, rode rotsen en opwindende (wereldsteden) zijn de belangrijkste ingrediënten. Tijdens een auto- of camperreis door Zuidwest Amerika zie je onder meer de magische natuur en cultuur van Arizona, Nevada, Utah en Californië, afgewisseld door wereldsteden als Las Vegas, San Diego en Los Angeles. Hoogtepunten tijdens een vakantie in Zuidwest Amerika zijn o.a. Monument Valley, Bryce, Zion, Big Sur, Grand Canyon, Arches en Canyonlands, Yosemite, spiritueel Sedona en de Golden Coast.

Ongerepte woestenijen en wereldberoemde steden

Wat zijn de hoogtepunten van een rondreis door het zuidwesten van de USA? 

Het Zuidwesten is een van Amerika’s meest populaire gebieden en met goede reden. Tijdens een rondreis in Zuidwest Amerika kom je langs indrukwekkende bezienswaardigheden, bruisende steden en uitgestrekte natuurgebieden in de staten Arizona, Utah, Nevada en California. Het iconische gebied is perfect voor een autovakantie of camperrondreis. De dieprode canyons, metershoge reuzencactussen en granieten rotsformaties van Zuidwest Amerika laten je verliefd worden op dit land van extremen.  


Droge klimaatsoorten in Zuidwest Amerika

Door de vele klimaatsoorten is Zuidwest Amerika bij uitstek een ideale vakantiebestemming. In de zomermaanden kan het in de woestijngebieden erg heet worden. Gelukkig is de lucht in Zuidwest Amerika droog en dus niet zo benauwd. Voor verkoeling reis je af naar de Californische kust, waar oceaanlucht samenkomt met een heerlijke zomerzon. Hoger in de bergen ligt de temperatuur lager en in de winter is hier zelfs kans op sneeuw. Maar ook dit levert onwijs mooie vakantiefoto’s op.

Top 5 leukste steden in Zuidwest Amerika

Naast prachtige natuur is Zuidwest Amerika een perfecte plek voor liefhebbers van steden. We kennen allemaal wel de beelden van de Golden Gate Bridge, de Hollywood Walk of Fame of de casino's van Las Vegas'. Maar er daadwerkelijk zelf staan is toch wel next-level. 

Niet te missen natuurparken in Zuidwest Amerika

Naast de beroemde wereldsteden, zoals Los Angeles, San Francisco, San Diego en Las Vegas, staat Zuidwest Amerika bekend om haar pittoreske Western towns. Tijdens een autorondreis kom je langs een aantal historische plaatsen, gelegen aan de wereldberoemde Route 66. Of rij langs de adembenemende Big Sur, waar je elke 5 minuten wel uit móét stappen om van het uitzicht te genieten. Misschien wel het allermooiste stukje landschap van de Westkust. Daarnaast beschikt dit gebied over een schatkamer aan nationale parken, waaronder:

Wat te zien in Zuidwest Amerika?

Zuidwest Amerika heeft alle ingrediënten voor een ultieme roadtrip. Hier wil je dus zo veel mogelijk zien en het liefst met een camper. Tijdens een camperrondreis verblijf je namelijk op de meest bijzondere locaties. De imposante reuzenbossen, levendige steden en uitgestrekte woestijnvlaktes zijn verbonden door wegen waar geen eind aan lijkt te komen. Het ultieme Amerika-gevoel. Zuidwest Amerika is een fantastisch gebied voor natuurliefhebbers en vakantiegangers die op zoek zijn naar een avontuur.

Bestemmingen in Zuidwest Amerika

Reizen naar Zuidwest Amerika

Logo Doets Reizen Amerika

Zuidwest Amerika