Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Bestemmingen

Japan

2 Actueel reisaanbod

Japan is een ongelofelijk schoon en punctueel land, waar ze het liefst alles tot op de seconde nauwkeurig laten verlopen. Japanners voelen zich prettig bij de strakke organisatie van hun land en privéleven, maar soms willen ze onder de druk vandaan en gaan ze uit hun dak met games, strips, karaoke of spectaculaire robotshows. Dompel je onder in dit eilandenrijk van orde en waanzin, van traditie en lawaaiige uitspattingen, van tempels, buigingen, supersnelle treinen en ook… prachtige natuur!

Warm bad

De cultuurschok die je meemaakt in Japan is voor de meesten een heel erg prettige. Japanners zijn buitengewoon beleefd, servicegericht en behulpzaam. Dit maakt dat je, zo midden tussen de Japanners,  ook zelf anders (vriendelijker dan gebruikelijk) gaat reageren. Het buigen naar elkaar is maar één onderdeel van de met respect overladen cultuur. Miljoenen reizigers gaan elk jaar terug naar Japan omdat ze zo graag weer in dat ‘warme bad’ stappen.    

Verrassende natuur

Hoewel vooral de drukte van Tokio op ons netvlies staat als we aan Japan denken, is de natuur van Japan verrassend veelzijdig. Neem de eeuwige magie van de ‘eenzame’, meestal door nevels omgeven berg Mount Fuji. Of de regio Kamikochi met zijn adembenemende bossen, besneeuwde bergtoppen en het kristalheldere smeltwater dat er van af stroomt. Of de tropische stranden van Okinawa, waar je in het sprookjesachtige, turqoise water heerlijk kunt snorkelen. Om nog maar te zwijgen van het Nationaal Park Shiretoko-hantō, waar de echte wildernis nog springlevend is en dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De natuur van Japan is verrassend veelzijdig.

Talloze tempels en tuinen   

Kenmerkend voor Japan is het hoogontwikkelde zintuig voor harmonie en schoonheid. In de talloze tempels en tuinen door het hele land kun je hier uitgebreid van genieten. En is de verleiding levensgroot om foto’s te blijven maken van al die uitgemeten paden, gangen, heggen en pagodes. Bekende tempels zijn de Gotokuji tempel (Tokio), de Gioji en de Kinkakuji tempel (Kyoto) en de Okunoin tempel (Koyasan). Opmerkelijk is ook dat de twee grootste religies van Japan, het Boeddhisme en het Shintoïsme, volkomen vredig naast elkaar bestaan.   

Sensatie van supersnelle treinen

Een apart hoofdstuk in het sprookjesboek van Japan zijn natuurlijk de supersnelle treinen, in Japan bekend onder de naam ‘shinkansen’. Dit is het walhalla van het punctuele Japan. In de ruim vijftigjarige historie van deze ‘kogeltreinen’ is nog nooit één haar van een passagier gekrenkt, dat wil zeggen: niemand is er ooit blijvend gewond geraakt, terwijl de treinen in al die jaren zo’n 5,3 miljard reizigers hebben vervoerd. Sommige treinen rijden harder dan 300 kilometer per uur. Mis het niet! Vooral de stationsconducteurs zijn met hun uiterlijk en minutieus getimede optreden een bezienswaardigheid.

Hoogkwalitatieve eetcultuur

Als je van rauwe vis houdt, is Japan natuurlijk het paradijs: met  al die sushi en sashimi voorop.  Maar minstens zo kenmerkend is de enorm ontwikkelde restaurantcultuur. Of je nu chique uit eten gaat of juist heel eenvoudig; de kwaliteit is uitzonderlijk. En de bediening natuurlijk superbeleefd, om door een ringetje te halen, zoals je van Japanners kunt verwachten. 

Wat Doets Reizen (extra) bijzonder maakt, is dat we Japan niet op een voorgeprogrammeerde manier bij je aanbieden, maar volgens jóuw wensen een individuele reis samenstellen die met evenveel zorg en nét zo goed geregeld is als een gestandaardiseerde reis.     

Reistips voor Japan

Reisverzekering extra belangrijk

Omdat je in Japan algauw veel geld voor een dokter of ziekenhuisopname kwijt bent, is het absoluut noodzakelijk dat je vooraf een goede reisverzekering hebt afgesloten.

Japan in de lente

In principe kun je Japan het hele jaar door prima bereizen. Maar de meest ideale periode is waarschijnlijk toch de lente, als de bloesems hun meest betoverende kleur roze laten zien. Dan heb je meeste kans op mooi weer en is de temperatuur gewoonlijk aangenaam, zo rond de 20 graden Celsius. (Ook de herfst is aan te raden, zeker als je van felle herfstkleuren als geel, rood en oranje houdt.)

Fantastische taxi’s

De ‘gewone’ taxi’s in Japan zijn zó goed en aantrekkelijk in prijs dat het niet nodig is taxi-apps te gebruiken.

Wees iets minder Nederlander

Wij Nederlanders staan erom bekend te zeggen wat we denken. In Japan is dat een wat minder goed idee: iemand in het bijzijn van anderen op zijn plaats zetten wordt als uiterst kwetsend ervaren. Dus tip: probeer mee te gaan in de respectvolle ‘flow’ van de Japanners.

Fijn land voor kinderen 

Het respect in Japan strekt zich nadrukkelijk ook uit tot kinderen, waar veel rekening mee gehouden wordt. Voorbeeld: in bijna elk Japans toilet vind je een kleine kinderstoel. Bovendien zul je merken dat Japanners heel snel vertederd raken door kinderen.  

Onze bestemmingen

Reizen naar Japan