Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De blauwgroene meren, indrukwekkende watervallen, imposante berggebieden en de vele wilde dieren maken West Canada een bucketlist-bestemming voor de avonturier. Bezoek steden als Calgary, Vancouver en Edmonton en maak kennis met de Canadese vriendelijkheid. Canada, het twee-na-grootste land van de wereld, heeft ontzettend veel hoogtepunten en is dé plek voor een memorabele auto- of camperrondreis.

Je kijkt je ogen uit in West Canada

Honderden kilometers rijden zónder iemand tegen te komen, achter iedere bocht een adembenemend uitzicht en allerlei diersoorten aanschouwen in het wild? Het kan in West Canada! De flora en fauna van Canada zijn geliefd bij reisliefhebbers die niet vies zijn van een avontuur. Uitgekeken op de beren, gletsjermeren en reusachtige berggebieden? Dan staan de deuren van het moderne Vancouver of de cowboystad Calgary altijd open. Of stap aan boord bij een van de vele walvis- en orka-excursies aan de Westkust. Omarm de ‘free spirit’ en ontdek de wonderlijke gebieden van West Canada!


Kleurrijk West Canada

Je hebt ongetwijfeld foto’s voorbij zien komen van de prachtige gletsjermeren Lake Louise en Moraine Lake  in Canadese Rockies. Meren zó blauw, het lijkt haast bewerkt. West Canada heeft haar perfecte azuurblauwe meren niet te danken aan Photoshop, maar aan verfijnd gletsjergruis en de inval van de zon. Tel hier de bijzondere herfstkleuren van de Indian Summer bij op en je hebt een omgeving waar je alléén van had kunnen dromen. Wie graag de gletsjermeren en nazomer in volle glorie wil aanschouwen kan het beste naar West Canada reizen in de maanden juli en augustus. In deze periode zijn de schilderachtige kleuren van de natuur het mooist.

Meer beren dan meren

Met bekende Nationale Parken - zoals Banff, Wells Gray, Yoho en Jasper – is er in de Canadese Rocky Mountains eindeloos veel natuurschoon te bewonderen. Een onschuldige wandeling, autoroute of boottocht kan zó veranderen in een heuse Canadese safari. Het Westelijke gedeelte van het land zit vol bijzondere diersoorten, zoals zwarte beren, herten, berggeiten, grizzly’s, ratelslangen, elanden en zelfs ijsberen. West Canada is één en al natuur.

Hoogtepunten van West Canada

De woeste natuur en openhartige bevolking van West Canada nodigt je uit in een van de mooiste gebieden ter wereld. Onaangetaste gletsjermeren, beren die in het wild leven en de joviale bewoners van o.a. Calgary, Edmonton en Vancouver: West Canada kent geen grenzen. Tijdens een auto- of camperrondreis in West Canada mag je de volgende punten zéker niet over het hoofd zien:

Reizen naar West Canada

Logo Doets Reizen Canada

West Canada