Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Reykjavik, de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Het moderne Reykjavík biedt een breed scala aan spannende activiteiten en bezienswaardigheden. De stad is puur, schoon en levendig en de perfecte locatie voor een ontspannende en inspirerende vakantie.

Reykjavik is een stad van gewaagde contrasten: het is zowel een wereldstad als kleine stad; levendig en energiek; jong op het hart en toch vol geschiedenis. Reykjavik is het natuurlijke startpunt voor elk bezoek aan IJsland, en niet onterecht. De hoofdstad is wereldberoemd om zijn cultuur, geschiedenis en natuurschoon op alle fronten. In de musea, galerijen, theaters, cafés, winkels en zwembaden van de stad barsten zowel de lokale bevolking als de bezoekers van de stad van de onuitputtelijke energie. Vanuit de stad kunnen talloze dagtochten worden gemaakt naar de omliggende bergen, gletsjers, vulkanen en warmwaterbronnen. 

 Hoewel de stad Reykjavik in alle opzichten een metropool is, is het zorgvuldig ontwikkeld en aangelegd rond een aantal gemakkelijk toegankelijke recreatiegebieden en parken. De natuur van Reykjavik is niet alleen beschermd, maar ook duurzaam, uitgebreid en aangemoedigd om te ontwikkelen. Voor iedere outdoorliefhebber zijn er verschillende mogelijkheden. Een ritme van natuurlijke en creatieve energie houdt Reykjavik levendig en opwindend. Je zou je kunnen verbazen over hoeveel cultuur, kunst en activiteiten er in deze dorpsachtige stad te vinden zijn.

Inwoners

Reykjavík is de grootste gemeente in IJsland en de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. De stad is de thuisbasis voor tweederde van de IJslandse bevolking. Dit zijn in totaal 330.000 inwoners.

Geschiedenis

Ingólfur Amarson was de eerste kolonist van IJsland. Hij bouwde zijn boerderij op het schiereiland waar Reykjavík zich nu bevindt. Reykjavík betekent ‘rookbaai’. Deze naam kreeg de stad, omdat Amarson de stoompluimen van de hete bronnen aanzag voor rook. Skúli Magnússon, de ‘Vader van Reykjavík’, heeft de stedelijke ontwikkeling gestimuleerd. Dit deed hij door in de 18e eeuw industriële workshops te starten, als poging om de IJslandse economie te moderniseren. In 1786 kreeg Reykjavík zijn stadsrechten. 

Reizen naar Reykjavik

Logo Doets Reizen IJsland

Reykjavik