Reykjavik, de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Het moderne Reykjavík biedt een breed scala aan spannende activiteiten en bezienswaardigheden. De stad is puur, schoon en levendig en de perfecte locatie voor een ontspannende en inspirerende vakantie. Het heeft een groot aantal top restaurants, uitstekende cafés, diverse musea, een bruisend nachtleven en fantastische attracties en activiteiten binnen handbereik. Vanuit Reykjavik kun je een groot deel van het land bekijken. Hierdoor is Reykjavik enorm populair onder vakantiegangers en avonturiers.

Inwoners

Reykjavík is de grootste gemeente in IJsland en de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. De stad is de thuisbasis voor tweederde van de IJslandse bevolking. Dit zijn in totaal 330.000 inwoners.

Geschiedenis

Ingólfur Amarson was de eerste kolonist van IJsland. Hij bouwde zijn boerderij op het schiereiland waar Reykjavík zich nu bevindt. Reykjavík betekent ‘rookbaai’. Deze naam kreeg de stad, omdat Amarson de stoompluimen van de hete bronnen aanzag voor rook. Skúli Magnússon, de ‘Vader van Reykjavík’, heeft de stedelijke ontwikkeling gestimuleerd. Dit deed hij door in de 18e eeuw industriële workshops te starten, als poging om de IJslandse economie te moderniseren. In 1786 kreeg Reykjavík zijn stadsrechten. 

Veelzijdig 

Reykjavík is ook de perfecte locatie voor een ontspannende en inspirerende vakantie. De stad heeft een groot aantal uitstekende restaurants en cafés, diverse musea, een bruisend nachtleven en fantastische attracties en activiteiten. En dit allemaal binnen handbereik.


Reizen naar Reykjavik

Logo Doets Reizen IJsland

Reykjavik