Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Orlando is de stad van de attractie parken. Disney en Universal staan garant voor (familie)plezier. Maar Orlando biedt zoveel meer dan achtbanen en Mickey Mouse. Zo zijn er bijvoorbeeld ook prachtige natuurgebieden, iets wat je misschien totaal niet zou verwachten bij deze bestemming. Zo leeft hier de grootste concentratie visarenden buiten Alaska. Het horeca- en winkelaanbod is groot in Orlando.

Algemeen

In Orlando is vervelen geen optie. Hier zorgen de vele attractie parken van Disney en Universal wel voor. Maar Orlando biedt zoveel meer dan achtbanen en Mickey Mouse. Zo zijn er bijvoorbeeld ook prachtige natuurgebieden, iets wat je misschien totaal niet zou verwachten bij deze bestemming. Ook als je van winkelen houdt moet je Orlando zeker niet overslaan tijdens jouw vakantie in Florida. Daarnaast zijn er talloze bars, restaurants en andere uitgaansgelegenheden, dus ook de innerlijke mens wordt niet vergeten op deze magische bestemming.

Ligging

Orlando ligt in Central Florida. En is de enige grote landinwaarts gelegen stad van deze staat. Het ligt op ongeveer 70 kilometer van de Atlantische Oceaan.

Inwoners

Orlando telt ruim 280.000 inwoners en kent vele nationaliteiten. De stad heeft bijvoorbeeld veel Latijns-Amerikaanse inwoners, waardoor er veel Spaans wordt gesproken. Maar maak je geen zorgen: het Engels is bij deze mensen misschien niet de moedertaal, ze beheersen het uitstekend! Ook zijn er veel Aziatische inwoners in Orlando, wat terug is te zien in de Oriëntaalse restaurants.

Klimaat

Orlando heeft een duidelijk drogere periode en een nattere periode. In de natte periode die loopt vanaf eind mei tot begin oktober vallen er redelijke hoeveelheden regen, meestal in de vorm van pittige buien waarna de lucht vaak weer snel opklaart. De hoge temperaturen overdag in combinatie met regen kan ervoor zorgen dat het benauwd is in de zomermaanden.

Geschiedenis

Orlando werd gesticht in 1838 en had als oorspronkelijke naam Fort Gatlin. Het was de soldaat en latere held Orlando Reeves die in 1845 de toenmalige garnizoensstad wist te behouden tegen een aanval van de Seminole indianen. Door deze daad werd de naam van de stad in 1857 omgedoopt in Orlando.

Winkelen

Orlando is een winkelparadijs met veel winkelcentra. In de Florida Mall kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de M&M- winkel. Pointe Orlando is een gezellig winkelcentrum met vele bekende ketens. Bij Belz Factory Outlet World koop je merkkleding vanuit de fabriek met hoge kortingen. Ook leuk is Renninger's Antique Center and Flea Market op 25 kilometer van Orlando gelegen. Dit is het grootste overdekte antiekcentrum/vlooienmarkt van Florida met ruim 1600 kramen. Let op; deze markt is alleen in het weekend geopend.

Pretparken rondom Orlando

De grootste trekpleister van Orlando blijven natuurlijk toch de attractie- en themaparken. Geen enkele andere stad ter wereld biedt zoveel mogelijkheden. Door de verschillen stijlen en thema's van de parken is er altijd wel voor iedereen iets leuks te doen en te zien. Ook zijn de pretparken altijd in beweging: oude attracties worden vernieuwd of vervangen met een thema van deze tijd. Eigenlijk zijn er teveel parken om te benoemen. Hieronder de 2 grootste parken van Orlando.

Disney World

Disney World is een stad op zich in Orlando. Het park bestaat uit 4 delen met elk een eigen thema. Magic Kingdom is het grootste park en het klassieke Disney; het thuis van Mickey Mouse en toch vooral bedoeld voor de allerkleinste onder ons. Disney's Hollywood Studios is meer bedoeld voor tieners en volwassenen en staat in het teken van films en televisie. Epcot bestaat uit de Future World met attracties met een wetenschappelijk thema en de World Showcase waar je kennismaakt met 11 verschillende landen. In Disney's Animal Kingdom kun je op safari om leeuwen en olifanten te spotten. Dan heb je ook nog 2 waterpretparken met vele glijbanen. Dan heb je ook nog Downtown Disney. Hier vind je vele toprestaurants, unieke winkels en spetterende entertainment shows.

Universal Orlando Resort

Dit park bestaat uit 2 delen: Universal Studios en Islands of Adventure. Dit laatste park is het perfecte park voor waaghalzen waar je de meest spectaculaire achtbanen van Amerika vindt. Maar je kunt er ook naar The Wizarding World of Harry Potter en ik de wereld stappen van de tovenaarsleerling. In Universal Studios beleef je hoe het is op een echte filmset.   

Reizen naar Orlando

Logo Doets Reizen Amerika

Orlando