Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Orlando is de stad van de attractie parken. Disney, Universal en SeaWorld staan garant voor (familie)plezier. Maar Orlando biedt zoveel meer dan achtbanen en Mickey Mouse. Zo zijn er bijvoorbeeld ook prachtige natuurgebieden, iets wat je misschien totaal niet zou verwachten bij deze bestemming. Zo leeft hier de grootste concentratie visarenden buiten Alaska. Het horeca- en winkelaanbod is groot in Orlando.

Algemeen

In Orlando is vervelen geen optie. Hier zorgen de vele attractie parken van Disney, Universal en SeaWorld wel voor. Maar Orlando biedt zoveel meer dan achtbanen en Mickey Mouse. Zo zijn er bijvoorbeeld ook prachtige natuurgebieden, iets wat je misschien totaal niet zou verwachten bij deze bestemming. Ook als je van winkelen houdt moet je Orlando zeker niet overslaan tijdens jouw vakantie in Florida. Daarnaast zijn er talloze bars, restaurants en andere uitgaansgelegenheden, dus ook de innerlijke mens wordt niet vergeten op deze magische bestemming.Orlando is de stad van de attractie parken. Disney, Universal en SeaWorld staan garant voor (familie)plezier. Maar Orlando biedt zoveel meer dan achtbanen en Mickey Mouse.

Ligging

Orlando ligt in Central Florida. En is de enige grote landinwaarts gelegen stad van deze staat. Het ligt op ongeveer 70 kilometer van de Atlantische Oceaan.

Inwoners

Orlando telt ruim 280.000 inwoners en kent vele nationaliteiten. De stad heeft bijvoorbeeld veel Latijns-Amerikaanse inwoners, waardoor er veel Spaans wordt gesproken. Maar maak je geen zorgen: het Engels is bij deze mensen misschien niet de moedertaal, ze beheersen het uitstekend! Ook zijn er veel Aziatische inwoners in Orlando, wat terug is te zien in de Oriëntaalse restaurants.

Klimaat

Orlando heeft een duidelijk drogere periode en een nattere periode. In de natte periode die loopt vanaf eind mei tot begin oktober vallen er redelijke hoeveelheden regen, meestal in de vorm van pittige buien waarna de lucht vaak weer snel opklaart. De hoge temperaturen overdag in combinatie met regen kan ervoor zorgen dat het benauwd is in de zomermaanden.

Geschiedenis

Orlando werd gesticht in 1838 en had als oorspronkelijke naam Fort Gatlin. Het was de soldaat en latere held Orlando Reeves die in 1845 de toenmalige garnizoensstad wist te behouden tegen een aanval van de Seminole indianen. Door deze daad werd de naam van de stad in 1857 omgedoopt in Orlando.

Reizen naar Orlando

Logo Doets Reizen Amerika

Orlando