De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Winterse stedentrip Zweden 3*

Oslo - Noorwegen

Zweden is helemaal zen en is daarom de ideale plek om het Nederlandse drukke leven even volledig achter je te laten. De herfst en winter zijn uitermate geschikt hiervoor. In de herfst geniet je in Zweden van de schitterende Indian Summer kleuren, terwijl in de wintermaanden de kans heel groot is dat het landschap bedolven ligt onder een dik pak sneeuw. Beide seizoenen creëren een romantische sfeer. Het is niet voor niets dat de Zweden regelmatig een Fika inlassen, waarbij ze samen komen om even een goede kop koffie of lekkere warme chocolademelk met een zoete versnapering te nuttigen. Een ideaal moment om even op te warmen bij de open haard en tot elkaar te komen.

Deze citytrip begint in Uppsala, waar je een mix van moderne innovaties in de academische wereld en historische highlights treft. Samen met een privé gids maak je een 2-uur durende wandeling langs de meest bijzondere plekken van Uppsala. De gids vertelt je maar al te graag meer achtergrondinformatie over deze plekken, maar ook over de Zweedse cultuur en geschiedenis. Bezoek daarnaast het kasteel van Uppsala en geniet hier van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en het uitgestrekte groene natuurgebied. Aan het eind van de dag stap je op de trein om naar Stockholm af te reizen, waar je 4 nachten verblijft.

Stockholm is een wereldstad, maar zo compact dat je veel te voet kunt ontdekken. Het pittoreske Gamla Stan is een mooi startpunt voor een wandeling door de kleine straatjes en langs de roodgekleurde huizen. In dit gebied tref je gezellige cafés en het indrukwekkende Koninklijk Paleis.

Op het groene Djurgarden ga je terug in de tijd als je het Vasa museum met een 17-eeuws oorlogschip bezoekt. Als je dan toch al op het eiland bent kun je daarna mooi door naar het ABBA museum, waar je alles over de immens populaire popgroep te weten komt. Voor Instagram-waardige kiekjes moet je absoluut naar Södermalm, waar je talloze vintage boetieks kunt vinden. Stockholm wordt omringd door water en wordt daarom ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. De natuur is altijd dichtbij en zelfs in de herfst kun je nog kajakken door de stad of per boot de ruim 30.000 (!) eilandjes van de Archipel bezoeken. ‘s Winters maak je deze stedentrip compleet met een sneeuwschoenentocht over bevroren meren en door besneeuwde bossen. We laten niets aan het toeval over!

Hotel selectie - Goed

  • Uppsala - Elite Academia in Superior Room
  • Stockholm - Clarion Amaranten in Standard room

Inbegrepen

  • Retour vluchten
  • 5 hotelovernachtingen incl. ontbijt 
  • Trein van Arlanda naar Uppsala
  • 2 uur durende wandeling door Uppsala met Engelstalige gids op dag 2
  • Trein van Uppsala naar Stockholm
  • 3 uur durende wandeling door Gamla Stan met Engelstalige gids op dag 3
  • Entree Vasa Museum op dag 3 (zonder gids)

Reizen met deze accommodatie