Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Erkend leerbedrijf

Doets Reizen is door SBB verkozen tot het beste leerbedrijf voor Mbo-studenten van de provincie Noord Holland in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid. Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Doets Reizen leidt sinds de start in 1981 Mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Elske Doets is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat ze dan noodzakelijke vaardigheden kunnen ontwikkelen en leren waar hun interesse en talent ligt. Dit is de 2e keer dat deze prijs ons toebedeeld is. Fijn dat onze inspanningen om jeugd in de regio te behouden voor werkgevers, het werk bieden in de reisbranche en het succesvol opleiden van jonge mensen wordt gezien door SBB en gewaardeerd door de opleidingen en vooral onze stagiaires. Wij vinden het belangrijk dat jonge mensen kunnen ervaren hoe divers, enerverend en uitdagend het werken in de reisbranche is.”

Uit ruim 1.600  voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november 2019 bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Zelf stage lopen bij Doets Reizen? Bekijk hier de mogelijkheden.