Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Classic Puffin Watching Reykjavik

Reykjavik - Hoofdstedelijke regio

Papegaaiduikers; een opmerkelijke vogel met een felgekleurde snavel. Ze zijn vaak te vinden langs de Atlantische kunt en dus ook die van IJsland. Tijdens deze excursie ga je samen met een ervaren gids op zoek naar deze prachtige vogels. Je vaart naar een van de drie eilanden – Engey, Akurey en Lundey – waar het vogelleven in overvloed is. De eilanden betreden is niet mogelijk, maar zo dicht bij mogelijk komen wel.

De kapiteins van de boten kennen de beste plekken om de papegaaiduikers te spotten en zorgen ervoor dat je zo dicht mogelijk bij kunt komen. Bij goed weer kunnen de motoren worden uitgeschakeld, zodat je optimaal kunt genieten van de natuur en luisteren naar de geluiden van de vogels. Tijdens de tocht voorziet de bemanning je van interessante verhalen en feiten over de papegaaiduikers.

Boottype: Vessel – Skrudur (geschikt voor 49 personen)

Duur: 1 – 1.5 uur. Je dient je 15 minuten voor vertrek te melden bij de Elding Office in Old Harbour Ægisgarður 5c, 101 Reykjavík, IS.

Periode: 1 mei – 15 augustus

Inclusief: regenjassen, verrekijkers en een Engelstalige gids.

Locatie: het ticketkantoor in de oude haven van Reykjavik.

Tip: voor de fotografen onder ons is het belangrijk om een goede zoom lens of statief mee te nemen om de mooiste foto’s te maken.