Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Classic Whale Watching Reykjavik

Reykjavik - Hoofdstedelijke regio

Walvissen spotten is voor velen een bucketlist-item tijdens hun reis, en er is geen betere plek dan IJsland om dit waar te maken. Het zuidelijke deel van Faxaflói is met name gericht op het observeren van walvissen, omdat de oceaanstromingen hier de juiste omstandigheden creëren voor voedselgronden. Dit maakt het een belangrijk gebied voor de aanwezigheid van walvissen. Naast de onderwaterbewoners profiteren ook vogels van deze locatie, aangezien zij zich hier voeden met de overvloedige vispopulatie.

Het ontmoetingspunt bevindt zich bij het ticketkantoor in de oude haven van Reykjavik. Hier ruil je de vooraf betaalde voucher in voor instapkaarten. Een klein eindje verderop is het bezoekerscentrum waar je de bemanning ontmoet. Tijdens het wachten kun je een bezoek brengen aan de wildlife-tentoonstelling die hier te vinden is.

Daarna stap je aan boord van de walvissafari-boot. Buiten zijn er verschillende uitkijkplatforms om de omgeving goed te kunnen bewonderen. Als je de voorkeur geeft aan warmte, kun je ook naar de binnensalon gaan, waar je comfortabel kunt zitten en eventueel versnaperingen kunt kopen. Houd er wel rekening mee dat het in de meeste maanden behoorlijk koud kan zijn, dus kleed je warm aan!

Het zomerseizoen is ideaal voor het spotten van walvissen vanwege de eerder genoemde gunstige omstandigheden. In deze periode zijn dwerg- en bultrugwalvissen, witsnuitdolfijnen en bruinvissen goed te observeren. Af en toe worden ook andere soorten waargenomen, zoals orka's, vinvissen, seiwalvissen en langvinnige grienden, hoewel dit minder vaak voorkomt.

Boottype: Vessel – Elding (geschikt voor 144 personen), Eldey (geschikt voor 196 personen) of Hafsúlan (geschikt voor 170 personen). Het is van te voren niet mogelijk om een specifieke boot te boeken, ter plaatse wordt bekend gemaakt in welke boot je mag plaatsnemen.

Duur: 2.5 – 3.5 uur. Je dient je 15 minuten voor vertrek te melden bij de Elding Office in Old Harbour Ægisgarður 5c, 101 Reykjavík, IS.

Periode: gehele jaar onder voorbehoud van de weersomstandigheden (let op: per maand heb je verschillende tijden beschikbaar)

Inclusief: warme overal, dekens, Engelstalige gids, gratis WiFi aan boord, toegang tot de Wildlife tentoonstelling en verwarmde salon. 

Reizen met deze excursie