Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Glacier Snowmobile & Secret Lagoon

Reykjanes - Zuidland

Tijdens deze excursie beleef je het beste van zowel avontuur als ontspanning, en IJsland heeft veel te bieden in beide categorieën. Waarom niet genieten van een perfecte combinatie van beide?

Je wordt opgehaald in Reykjavik en direct naar de adembenemende Langjökull-gletsjer gebracht. Tijdens de transfer rijd je langs enkele van IJslands bezienswaardigheden, waardoor je al een voorproefje krijgt van de prachtige natuur. Eenmaal bij de gletsjer aangekomen, bevindt zich de gletsjerhut waar je de benodigde uitrusting krijgt voor het avontuur op de sneeuwscooter. De omgeving waarin je gaat rijden, beslaat een indrukwekkende 400 vierkante kilometer gletsjer, omgeven door massief ijs. Halverwege de tocht wordt er een stop gemaakt om dit onvergetelijke moment vast te leggen met een foto.

Na de sneeuwscootertocht is het tijd voor wat ontspanning. Dit doe je in de Secret Lagoon in Flúðir: een verborgen, openlucht lagune in IJsland. Dit natuurlijke geothermische bad is ongefilterd en gevuld met mineralen en zouten die goed zijn voor je huid. Hier kun je volop nagenieten van de sneeuwscootertocht en tegelijkertijd genieten van de prachtige IJslandse omgeving. Hier zijn ook faciliteiten beschikbaar om te douchen en je om te kleden. Daarnaast is er een bar en je kunt hier wel drankjes en snacks kopen.

Inclusief: transfer vanuit Reykjavik (vanuit het hotel of bus stop dichtbij, exacte locatie hangt van je hotel af), uitrusting voor de sneeuwscooter, Engelstalige gids, entree tot de Secret Lagoon en handdoeken.

Meenemen: zwemkleding, goede buitenkleding en -schoenen.

Periode: hele jaar met een begintijd vanaf circa 08.30-09.00 uur.

Duur: 9-10 uur (waarvan 1 uur op de sneeuwscooter).

Rijbewijs: verplicht om op de sneeuwscooter te rijden.

Niveau: makkelijk

Minimale leeftijd: 6 jaar (er is één kind per volwassene toegestaan).     

Belangrijk: de excursie kan vertragen of eventueel geannuleerd worden als de weersomstandigheden niet goed zijn. Houd er ook rekening mee dat je de sneeuwscooter met z’n tweeën deelt. Als je alleen op een sneeuwscooter zou willen, dan komen daar extra kosten bij. 

Reizen met deze excursie