Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Maihaugen

Lillehammer - Innlandet

Stap terug in de tijd en beleef de rijke Noorse geschiedenis bij Maihaugen, een van Europa’s grootste en meest fascinerende openluchtmusea! Gelegen in het prachtige Lillehammer, biedt Maihaugen een betoverende reis door de Noorse cultuur, van de middeleeuwen tot vandaag.

Wandel door charmante straten en ervaar meer dan 200 authentieke gebouwen, waaronder traditionele boerderijen, knusse vissershuisjes, en een compleet nagebouwd stadje uit de 20e eeuw.
Ontmoet historische karakters en ambachtslieden die oude tradities tot leven brengen. Bekijk hoe ze brood bakken, wol spinnen, en vakmanschap uit het verleden demonstreren.

Ontdek interactieve tentoonstellingen die verhalen vertellen over Noors dagelijks leven, van vikingtijden tot het moderne tijdperk.
Geniet van de prachtige omgeving met meren, bossen en weelderige tuinen die een schilderachtig decor vormen voor jouw historische ontdekkingen.

Maihaugen is perfect voor alle leeftijden. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuinen en meedoen aan boeiende activiteiten, terwijl volwassenen genieten van rondleidingen en traditionele ambachten.

Reizen met deze excursie