Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Snorkling Silfra Tour met Pick Up

Þingvellir National Park - Zuidland

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring in IJsland, dan is snorkelen in Silfra zeker een must-do! De Silfra kloof is een populaire plek voor toeristen, omdat hier de enige plek ter wereld is waar je kunt snorkelen tussen twee continenten in. Het is namelijk de breuklijn tussen het Noord-Amerikaanse en Euraziatische continent en daardoor dus een unieke plek om te snorkelen. De kloof ligt onder het water in het Þingvallavatn meer in het Þingvallavatn Nationaal Park.

Binnen deze excursie is de pick-up inclusief. Deze haalt je op in Reykjavik en neemt je vervolgens mee naar Thingvellir National Park, waar het meeting punt is. Terwijl je daar een uurtje over doet, zal de gids aan boord wat meer achtergrond informatie delen over IJsland en Silfra, maar ook de omliggende omgeving. Eenmaal aangekomen bij Silfra, ontvang je het pak en de snorkel uitrusting, waarbij de gids duidelijk zal uitleggen hoe alles werkt.

Dan gaat het snorkelen beginnnen! Je gaat de vier hoofd delen van Silfra ontdekken: Big Crack, Silfra Hall, Silfra Cathedral en Silfra Lagoon. Je begint bij de Big Crack, waar de platen zo dicht bij elkaar liggen, dat je ze bijna kan aanraken. Vervolgens ga je door naar de andere drie delen, waar het steeds wijder en dieper wordt. Vergeet ook niet om een slok te nemen van het water wanneer het kan, want het water is hier namelijk ontzettend puur, dus pak deze kans!

Wanneer je klaar bent in het koude water, staat er warme chocolademelk en wat lekkers voor je klaar om je weer op te warmen. Daarnaast is het ook mogelijk om je om te kleden in het verwarmde busje waar speciale kleedkamers in zijn gemaakt.

Veiligheid: de (online) medische verklaring voor het snorkelen bij Silfra moet gelezen en ondertekend zijn en opgevolgd worden. Zwangere vrouwen mogen niet deelnemen. Als je 60+ bent, is een ondertekend medisch formulier nodig getekend door een arts. 

Minimale leeftijd: 12 jaar.

Belangrijk: een deelnemer moet minimaal 1.50 meter zijn en maximaal 2 meter met een gewicht van minimaal 45 kg tot maximaal 120 kg. Meer informatie over lengte en gewicht is hier te vinden. De tour gaat pas door bij een minimum van 3 snorkelaars en een maximum van 6 snorkelaars. Als het minimale aantal niet wordt gered, krijg je het geld terug.

Periode: dagelijks het hele jaar door.

Duur: circa 5 uur – circa 2,5 uur op locatie

Inclusief: uitrusting, versnapering na het snorkelen, toegangsprijs voor Silfra, transfer tussen Reykjavik en Silfra.

Meenemen: lange broek en shirt voor onder je wetsuit, dikke sokken, kleding die past bij het weer en eventueel contactlenzen als je een bril draagt.