Bosbranden Jasper Meer info

Frankrijk rondreis tips

Rondreizen door Frankrijk? Ontdek Frankrijk met de auto of per trein. Tijdens je vakantie in Frankrijk kom je met unieke excursies meer te weten of de prachtige natuur, de cultuur en de sfeervolle steden.

Verblijf op de hotspots

In Frankrijk wil je natuurlijk verblijven op de hotspots. Doets Reizen heeft voor jou dan ook de mooiste accommodaties geselecteerd. In de steden wil je natuurlijk verblijven in het centrum van de stad. Maar wat dacht je van een prachtige wijnboerderij of landhuis omgeven met pijnbomen en eiken. Zo’n unieke accommodatie wil je toch aan doen tijdens je reis door Frankrijk? 

Unieke excursies in Frankrijk

In Frankrijk zijn er uiteraard vele excursies te ondernemen zoals bijvoorbeeld verschillende wandeltour of fietstours onder leiding van een gids door een van de prachtige steden die Frankrijk rijk is. Eten en drinken staat echter vaak ook centraal in excursies die je kunt ondernemen in Frankrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wijn of champagne proeverij of een bezoek aan een truffelboerderij. Voor de actievelingen onder ons heeft Frankrijk ook meer dan genoeg te bieden, wat dacht je van kanoën door de Dordogne. 

Dordogne Atout France| Doets Reizen | Frankrijk

Beste reistijd voor Frankrijk

De beste reistijd is voor Frankrijk afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Over het algemeen zijn de beste reisperiodes het voor en het najaar. Dit geldt zeker voor het gebied rondom de Middelandse Zee. In het hoogseizoen is het namelijk druk in dit gebied. In de wintermaanden is de kans op instabiel groter aanwezig en dit zorgt er dan ook voor dat dit een minder geschikte periode is om naar Frankrijk te reizen maar zeker niet is af te raden. 

Met de trein door Frankrijk

In Frankrijk is het natuurlijk gemakkelijk om met de auto door het land te reizen. De wegen zijn goed onderhouden maar rondom de steden kan het zeer druk worden op de wegen en kan je meerdere files tegen komen. Om dit te vermijden is het ook mogelijk met de trein naar en door Frankrijk reizen. Wanneer je in Nederland op stapt kun je direct of met een overstap direct naar de plaats van bestemming toe reizen. Daarnaast kan je tussen de verschillende bestemmingen in Frankrijk met de trein reizen. Hierbij stap je midden in het centrum op de trein en na een prachtige reis met de trein start je enkele uren later weer midden in het centrum van de volgende bestemming weer uit. Een fantastische manier van reizen waarmee Doets Reizen je graag helpt met het reserveren van de tickets. 

TGV Doets Reizen Frankrijk

Mooiste natuurgebieden in Frankrijk

In Frankrijk zijn er vele mooie natuurgebieden terug te vinden. Van ruige kusten en kliffen tot aan moerasgebieden en prachtige bergen, alles is terug te vinden in Frankrijk. Doets Reizen heeft de mooiste natuurgebieden voor je opgenomen in de rondreizen door Frankrijk. Hierbij geeft Doets Reizen je tips voor enkele mooie natuurgebieden in Frankrijk:

1.      De Camargue

2.      De baai van Arcachon

3.      Parc Naturel regional des Volcans d’Auvergne

Camargues Doets Reizen Frankrijk afbeelding van TeeFarm via Pixabay

Leukste steden in Frankrijk

Cultuur snuiven en genieten van heerlijk eten op een van de vele terrasjes. Dit is toch wel het beeld wat veel terug komt in de Franse steden. Frankrijk heeft natuurlijk heel veel prachtige en historische steden. Hiervoor zijn er dan ook geen mooiste te benoemen, echter Doets Reizen heeft natuurlijk wel tips voor prachtige steden die eigenlijk niet mogen missen tijdens jouw rondreis door Frankrijk:

1.      Bordeaux

2.      Avignon

3.      Lyon

Bordeaux city-Afbeelding van Niki Nagy via Pixabay | Doets Reizen | Frankrijk

Uitgelichte reizen