Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Voorwaarden Hertz Car Rental & Doets Reizen

Voorwaarden, tips en informatie over Hertz Car Rental. 

Doets Reizen is officiële partner van Hertz Car Rental. Op deze webpagina lees je de voorwaarden en belangrijke informatie voor Hertz autohuur in de Verenigde Staten en Canada. 

Huursoorten Hertz Amerika en Canada

 • Huursoort 1: Autohuur met maximaal 1 bestuurder 
 • Huursoort 2: Autohuur met extra bestuurder en vervallen van verplichting om de huurauto met een volle benzinetank in te leveren aan het einde van de huurperiode.  

Huurauto's, drop-off (aflever) kosten en specifieke informatie per land

Klik op onderstaande links voor specifieke informatie per land. 

Verplicht bij het huren van een auto

Om te beginnen is het verplicht om de onderstaande documenten te hebben. Zonder deze documenten is het niet mogelijk om een auto te huren. 

 • Een geldig rijbewijs,
 • Een geldig paspoort
 • Een creditcard op naam van de hoofdbestuurder, de hoofdbestuurder is de persoon/de naam waar de autohuur voor gereserveerd is.

Borg Hertz autohuur

De borgsom die genomen wordt van de creditcard bedraagt $200. Contante borgbetaling is niet mogelijk, dit moet per creditcard gedaan worden. Een debitcard, pinpas etc. wordt niet geaccepteerd. 

Hoe oud moet je minimaal zijn om een huurauto te besturen?

Maximum leeftijd?

Er is geen maximum leeftijd voor het huren of besturen van een auto.

Minimum leeftijd?

 • > 25 jaar
  Je mag in elke staat huren en alle auto-categorieën uit Core Class autohuur types: B, C, F en Special Car Class autohuur types: Q4, R, L, T, U
 • 20 jaar t/m 24 jaar (Canada)
  Een verplichte underage toeslag. Bestuurders betalen CAD $ 15,- per persoon per dag. 
  In de provincie Quebec is de minimum huurleeftijd 18 jaar met een toeslag van $15.00 CAD per dag. 18 tot 19 jarige huurders kunnen alleen huurgroepen Compact, Midsize en Full Size boeken.
 • 20 jaar t/m 24 jaar (Amerika)
  Een verplichte underage.  Bestuurders betalen USD $19,- per persoon per dag. Per huurperiode kan slechts één jonge bestuurder (20-24 jaar) als hoofdbestuurder worden toegevoegd. 
 • 18 jaar & 19 jaar
  In de staat New York is de minimumhuurleeftijd 18 jaar. Er geldt een toeslag van USD $52.00 per dag voor de leeftijd 18- 19 jaar (onder voorbehoud van wijzigingen). 18 tot 19 jarige huurders kunnen alleen huurgroepen Compact, Midsize en Full Size boeken. Deze kosten dienen ter plaatse betaald te worden.
  Per huurperiode kan slechts één jonge bestuurder (18-19 jaar) als hoofdbestuurder worden toegevoegd. Indien een huurder 20 jaar of ouder is dan kan diegene wel als extra bestuurder worden toegevoegd.  

Toeslagen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

Meerdere bestuurders?

Huursoort 1 is op basis van 1 bestuurder. Huursoort 2 is op basis van +1 bestuurders. Huur je vanuit California dan is de extra bestuurder direct inbegrepen bij huursoort 1 (de voorwaarden hiervoor is dat je een familielid of partner bent van de hoofdbestuurder en dat je in ieder geval dat je op hetzelfde adres woont, ze kunnen hier dus naar vragen, echter is concreet bewijs lastig om te tonen). Om als extra bestuurder toegevoegd te worden aan het huurcontract moet je minimaal 20 jaar oud zijn. Maak direct bij Doets Reizen een keuze voor huursoort 1 of 2. Boek je huursoort 1 en je wilt ter plaatse bij het ophalen van de huurauto extra bestuurders opgeven zullen er additionele kosten in rekening gebracht worden. Deze betaal je zelf middels je credit card.  Indien je voor huursoort 2 hebt gekozen en naast de +1 bestuurder, nog meer bestuurders wilt opgeven dan kun je ter plaatse maximaal 3 extra bestuurders tegen additionele kosten opgeven. 

Bagage autohuur Hertz

Bij de afbeelding van de huurauto’s staan indicaties van de bagageruimte, hieraan kun je geen rechten ontlenen. Houd er rekening mee dat bagageruimte tegen kan vallen. Neem geen of zo min mogelijk harde koffers mee, die zijn moeilijker in een auto te passen dan bijvoorbeeld tassen. Denk er ook aan dat als je met 5 of meer personen in een auto zit, dat niet iedereen een grote koffer of tas mee kan nemen. Bij de grotere voertuigen kan een extra zitrij gemaakt worden (bijvoorbeeld voor 6 of 7 personen), maar die extra zitrij gaat ten koste van de bagageruimte. Merk je ter plaatse dat je bagage meer ruimte inneemt dan de auto beschikbaar heeft? Dan zijn de kosten om een grotere auto / meer bagageruimte voor eigen rekening.

Kan ik een specifiek merk / model boeken?

Hertz geeft geen garantie van automerken, modellen of kleuren. Dus genoemde voorbeeld merken zijn een indicatie en geen recht. Verzoeken voor specifieke wensen worden niet in behandeling genomen. 

Handicapped car?

Heb je een lichamelijke beperking? Dan kan op sommige locaties een huurauto met handgas of rem aan stuur worden gereserveerd. Let wel dit is zeer beperkt beschikbaar en altijd op aanvraag. Er zijn helaas geen huurauto’s met liftjes of rijplanken waar een rolstoel in gereden kan worden. Hier kunnen extra kosten voor in rekening gebracht worden door Hertz, dit is op aanvraag.

Winterbanden?

Alle huurauto’s van Hertz zijn voorzien van all season banden. In sommige delen van California, Colorado, Wyoming, British Columbia en Alberta kunnen winterbanden of sneeuwkettingen verplicht zijn. De kosten hiervoor zijn ter plaatse te betalen.

Kinderzitje?

Deze kunnen wij direct bij boeking vastleggen in de reservering kosten zijn $ 13,99 per dag met een max $98,- per kinderzitje voor hele huurperiode. Het is toegestaan je eigen kinderzitjes mee te nemen. Let op, dit moet wel toegestaan zijn in het vliegtuig qua bagage vrijdom. Hertz stelt dat sinds 2002 alle huurauto’s zijn voorzien van isofi x.Er zijn voor de verschillende leeftijden verschillende soorten zitjes te huur van babyzitjes tot stoelverhogers.

Skirekken?

Dit is beperkt beschikbaar in staten zoals Colorado of Wyoming, kosten hiervoor zijn $ 18 per dag met een maximum van $ 126.

Onderhoud, change oil soon of tire pressure?

Dit komt helaas voor. Je hebt net een huurauto opgehaald en het dashboard geeft een melding voor onderhoud of change oil soon. Bij onderhoud is het niet zo dat je dit direct moet doen, de auto stort niet in. Hou goed in gedachten dat bij garages er direct gehandeld gaat worden en er geld verdiend kan worden. Bel altijd met het Hertz noodnummer wat te doen in geval van onderhoud. Bij olie controleer via dashboard en of oliepeil meter wat stand is en neem indien nodig actie. Ook hier geldt neem contact op met het Hertz noodnummer om advies te vragen.

Satelliet Radio SIRIUS

Je kunt via de satelliet 130 kanalen radio luisteren, dit is niet kosteloos. Per dag betaal je $ 7,99 (plus tax) voor gebruik van de satelliet radio (ook al heb je maar 1 uur geluisterd die dag)

Hoe wordt je huurprijs berekend?

Alle huren gaan per 24 uur en de minimale huurperiode is 1 dag = 24 uur. Vanaf 5 dagen huur geldt de weekprijs genoemd in de tabel. De genoemde hoogseizoen toeslagen per dag/week gelden voor de hele huurperiode, ook als je ophaalt in het hoogseizoen en inlevert in het laagseizoen. De ophaaldatum is bepalend.

 • Minimale huurperiode: 1 dag = 24uur.
 • Maximale huurperiode: 62 dagen.

Stel je huurt langer dan 62 dagen, dan dien je bij een vooraf vastgestelde Hertz locatie een 2e voucher in te leveren en een nieuw huurcontract te tekenen. Je houdt wel dezelfde huurauto maar hebt 2x huurperiodes.

Hoeveel mijl is inbegrepen?

Ongelimiteerd, tenzij anders aangegeven. Bij de licensee locaties zijn de mijlen vaak gelimiteerd.

Non smoking?

Alle huurauto’s van Hertz zijn non smoking.

Tol gelden, uitgesloten wegen etc. 

In de USA wordt op veel wegen en bruggen tol geheven. Dit kan al snel oplopen van $ 15-30 per huurperiode. Op de voorruit van veel huurauto’s zit een sticker Platepass. Wat betekent dit concreet? Als je door een tolpoortje gaat waar je cash of per credit card afrekent is er niets aan de hand. Op het moment dat je een onbemand tol poortje passeert waar je niet kan afrekenen dan wordt je Platepass belast en wordt dit automatisch van je creditcard afgeschreven. Hier worden tolkosten en Platepass kosten van $ 4,95 per dag met een maximum van US$ 24,75 per huurperiode afgetrokken. Doets Reizen kan hier geen bijstand of restitutie voor verlenen. Het risico en rekening ligt bij jouw als bestuurder van de huurauto.

Waar mag je rijden met je Hertz huurauto?

Je mag overal rijden m.u.v. Mexico en sommige onverharde wegen zoals de Dalton, Steese, Dempster, Elliott, Denali & Taylor Highways. Hiervoor hebben wij het Doets Plus Pakket. Het Doets Plus Pakket verzekert je tegen off road schade als je bijv. steenslag zou hebben door het rijden van de goed begaanbare Apache Trail of onverharde highways in Alaska. Je mag ook de USA/Canada inrijden en weer terug. Denk wel aan de juiste papieren zoals ETA voor Canada en een geprinte ESTA voor de USA en neem de tijd voor de douane overgang.

Tank benzine

Bij het ophalen van de auto moet de tank vol zijn en je moet de auto ook weer volgetankt inleveren. Heb je huursoort 2 geboekt dan hoef je de auto niet volgetankt in te leveren. Heb je huursoort 1 geboekt dan moet de huurauto volgetankt ingeleverd worden, doe je dit niet dan riskeer je een hoge brandstofkosten fee die vele malen hoger is dan wanneer je zelf tankt bij een tankstation in de directe omgeving van het verhuurstation. 

Fuel Purchase Option = Hervulling van de tank

Dit is een optie die bij huursoort 2 is inbegrepen. Je hoeft de huurauto dan niet volgetankt retour in te leveren. Bij huursoort 1 moet je nooit kiezen voor de REFUEL optie van Hertz, dit is namelijk veel duurder dan zelf tanken. Tank in de buurt van het verhuurstation je huurauto vol dat is altijd goedkoper. Maak je ook geen zorgen als je dan nog 10 km rijdt, dat gaan ze niet berekenen. Indien de tank bij huursoort 2 toch redelijk vol is krijg je hiervoor geen refund, dat is een eigen keuze geweest. Doets Reizen en Hertz nemen verzoeken van deze aard niet in behandeling. 

Uitleg over tax / belastingen van Hertz

Bij de huur van een auto komen er helaas extra belastingen bij die veelal in de huursom zijn inbegrepen. Als je extra kosten ter plaatse maakt zullen deze wel berekend worden over de extra’s. Bij elkaar komt dit al snel op 25-30% of zelf meer. 

 • Roadtax: Dit is wegenbelasting, die wordt ofwel per dag of % berekend. Is bij de huurprijs van huursoort 1 t/m 2 inbegrepen.
 • State taks: Dit is de staat belasting, een soort BTW die van 3-18% kan variëren. Is bij de huurprijs van huursoort 1 t/m 2 inbegrepen.
 • Airport imposed fees: Dit is een belasting die de luchthavens rekenen bij huurauto’s die hier worden opgehaald. Is bij de huurprijs huur-soort 1 t/ 4 inbegrepen. Deze belasting kan variëren van 2-12%. Let op deze fee betaal je indien van toepassing altijd over de drop off kosten die je ter plaatse afrekent.
 • Concession recovery fees, Engergy Surcharge, Customer Facility Charges en Busing Fees: Dit is extra belasting die luchthavens rekenen bovenop de Airport Imposed fees voor de huurders van een huurauto. Deze fee is inbegrepen bij huursoorten 1 t/m 4 over de kosten van het tarief, maar wordt wel nog toegevoegd over lokaal te betalen kosten.

Verzekeringen Hertz 

Verzekeringen zijn alleen van toepassing bij zorgvuldig rijgedrag en zorgvuldig gebruik van de huurauto.

 • Basic Liabilty Protection
  Dit is een wettelijke aansprakelijkheidsdekking. Bij alle huursoorten is dit inbegrepen en hoef je nooit extra af te sluiten.
 • LDW Loss and Damage Waiver 
  Dit is de afkoop eigen risico voor de huurder van de huurauto i.g.v. schade aan de huurauto. Deze is altijd inbegrepen. Tevens is het een breakdown dekking, dat je geholpen wordt waarbij je huurauto binnen 24 uur wordt vervangen (mits er geen sprake is van nalatigheid van jouw zijde bijv. als je de lichten 24 uur hebt laten branden en de accu leeg is).
 • PAI Personal Accident Insurance
  Dit zijn ziektekosten verzekeringen, dit wordt aangeboden op het huurstation als Personal protection. Niet doen als je goede reisverzekering hebt waarbij de ziektekosten tegen de kostprijs zijn gedekt voor de USA & Canada.
 • PEC Personal Effects Coverage
  Dit is een bagage verzekering, die je ook niet hoef te nemen als je een goede reisverzekering hebt waar bagage is inbegrepen.
 • LIS Liability Insurance Supplement
  Dit is een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering tegen claims van derden bij overlijden, lichamelijk letsel of schade aan eigendommen tot $ 1 miljoen per gebeurtenis als jij de schade veroorzaakt. LIS geeft geen dekking voor schade aan jou of je medepassagiers in geval van overlijden of lichamelijk letsel, alsmede het verlies of schade aan de huurauto. LIS is altijd inbegrepen.
 • UMP Uninsured Motorist Protection
  Dit is een dekking voor lichamelijk letsel aan de bestuurder of medepassagiers veroorzaakt door niet verzekerde weggebruikers tot een minimum dat door de staat is voorgeschreven, dit varieert van $ 100.000- $ 1.000.000,- afhankelijk per staat. UMP is niet inbegrepen. Deze dekking hoef je niet te nemen als je een goede reisverzekering hebt waarbij de ziektekosten tegen de kostprijs gedekt zijn in de USA.
 • Premium Roadside Service
  Dit is een verzekering die je aanvullend zou kunnen afsluiten per dag voor $ 7,99 als je sleutel bijv. kwijt bent geraakt. Of als je accu leeg is of je een lekke band hebt. Eigenlijk verzeker je jezelf voor hulp bij nalatigheid. Ook wordt er een dekking gegeven voor kosten die je maakt als je auto in een ongeluk betrokken is geraakt (tot $ 1.000) . Ons advies sluit deze verzekering niet af dan zul je zelf de kosten moeten dragen igv nalatigheid. Ook zijn de situaties waarop je beroep zou kunnen doen erg fictief dus is ons advies niet doen.

Eigen Risico?

Er is geen eigen risico bij verzekerde gebeurtenissen bij huurauto’s in de USA. Bij het huren van een auto in Canada is er een eigen risico van CA$ 500 per gebeurtenis. In de staat New York is er een eigen risico van $ 100,- per gebeurtenis van toepassing.

Navigatie, GPS, Neverlost Hertz?

Het is niet mogelijk om een navigatiesysteem vooraf te reserveren bij Hertz. Doets Reizen tip: Schaf een navigatiestysteem aan met een Noord-Amerikaanse kaart. Heb je al een mobiel systeem? Zorg dan voor een actuele Noord-Amerika kaart. Je kunt tegenwoordig ook gebruik maken van offline roadmaps op je mobiel, zonder dat je data gebruikt.

Wifi?

Hertz connect: Ongelimiteerd wifi en bellen voor maximaal 5 apparaten en nog veel meer voor $ 21,99 per dag. De kosten plus lokale belasting betaal je ter plaatsen. Beschikbaarheid van deze service is onder voorbehoud van beschikbaar en dien je ter plaatse af te stemmen bij het verhuurstation. 

Te laat inleveren?

Stel je levert je huurauto later in, wat zijn dan de kosten? Je mag tot maximaal 28 minuten na de inlevertijd te laat komen. Daarna gaat Hertz bij te laat komen vanaf 29 tot 59 minuten een uur huur in rekening brengen en daarna een volle dag voor iedere dag die te laat wordt ingeleverd. Stel dat je de huurauto langer wenst te houden dan gereserveerd dan is het de bedoeling dat je de huur vernieuwt met een nieuw huurcontract bij een Hertz verhuurstation. De huurprijzen en huurvoorwaarden voor de extra dagen die je huurauto huurt zijn dan de lokale Hertz voorwaarden en prijzen toepasselijk op de locatie waar je dan huurt.

Auto eerder inleveren?

Stel je levert je huurauto eerder in, krijg je dan een restitutie? Helaas krijg je geen restitutie over niet gebruikte huurdagen.

Drop off kosten

Stel je huurt een huurauto in plaats A en levert’ die in plaats B in? Dit noem je een drop off en daar komen meestal drop off kosten bij. Drop off kosten zijn ter plaatse te betalen en hierover betaal je altijd lokale belasting en fee’s die meestal tussen 20-30% over het bedrag bedragen. De drop off kosten worden altijd berekend over de afstand over de weg van verhuurstation naar verhuurstation niet over de werkelijk gereden mijlen. Er kunnen zelfs drop off kosten gerekend worden als je de huurauto achterlaat in dezelfde stad maar op een ander verhuurstation.