De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Icehotel 365 – Jukkasjärvi

Het Icehotel is geopend in 1989 en naast hotel ook een kunsttentoonstelling met steeds wisselende kunst uit sneeuw en ijs. Het Icehotel wordt elk jaar in een nieuw jasje gestoken, volledig gemaakt van natuurlijk ijs van de rivier de Torne, een van de nationale rivieren van zweden en de laatste ongerepte wateren.

Ice Room

De temperatuur in de kamers ligt tussen de -5 en -8 graden Celsius en je slaapt in thermische slaapzakken op bedden bedekt met rendierhuiden. Het matras waar je op slaapt wordt geïsoleerd door een rendierenhuid, je slaapt in een expeditie slaapzak voor temperaturen tot -25 °C. Slapen in thermo kleding en een muts is aan te raden. Hoe koud het is, valt dus reuze mee, als je maar goed voorbereid bent. Tijdens je verblijf is het ontbijt in begrepen. 

De warme kamer

De tweede nacht verblijf je in een zogeheten warme suite. Deze kamer bevindt zich in het hoofdgebouw van het Ice Hotel en is voorzien van alle standaard voorzieningen die nodig zijn voor en comfortabel verblijf. De kamer beschikt over een privé badkamer. Zelfs in de zomer kun je deze unieke beleving ervaren, want er blijven een aantal “ice rooms” in takt. Tijdens je verblijf is het ontbijt in begrepen. 

Praktische Informatie Ice Hotel

- Tijdens je verblijf in het Icehotel365 slaap je in Art Suite en warme kamer.

- Wanneer je in een koude kamer in het Icehotel365 verblijft is het aan te raden om de volgende items mee te nemen; thermokleding, muts, warme wollen sokken en een trui of fleece vest.

- Gedurende de dag is het Icehotel365 open voor publiek. Gasten kunnen dan een kijkje nemen in alle ice rooms.

- Vanaf 18.00 uur mag je naar je ice room. In de tussentijd kun je 24 uur terecht in het verwarmde hoofdgebouw.

- Elke ochtend is om 07.30 uur een wakeup call.

- Je bagage kun je in het hoofdgebouw stallen in een locker of booth (24 uursservice).

- Er zijn gemeenschappelijke (gescheiden) kleedkamers, sauna’s en douches. Wanneer je in een Art suite verblijft kun je gebruik maken van een privé kleedkamer.

- Gebruik van toilet, sauna en douches kan in het hoofdgebouw.

- In de winter zijn er 55 koude kamers en ’s zomers zijn er 20 koude kamers in het Icehotel365

- Er zijn geen oplaadpunten voor je telefoon in een iceroom.

- Houd er rekening mee dat je ongeveer 6 á 7 uur geen kamer hebt als je van een koude kamer naar een warme kamer verplaatst. Wij adviseren die dag een excursie te boeken.

- De warme kamer beschikt over een privé badkamer.

- Praktische kledingtips kun je hier vinden: https://www.icehotel.com/how-d...

- De Ice-rooms die 365 dagen per jaar beschikbaar zijn hebben een doorlopend thema, maar worden wel continue bijgehouden. 

Adres

Marknadsvägen 63, 981 91 Jukkasjärvi, Zweden

Uitgelichte reizen