Vraag

Door de Corona-crisis wil ik niet meer reizen. Mag ik annuleren en wat zijn de annuleringskosten?

Antwoord:

Besluit je op eigen initiatief geen gebruik te maken van de Doets Duidelijkheid Garantie behoort annuleren van een geboekte reis vanzelfsprekend altijd tot een mogelijkheid, echter dien je dan wel rekening te houden met de geldende annuleringsvoorwaarden en kosten. Besluit jij de reis dus preventief te annuleren dan hanteren wij, zoals dat is overeengekomen, de ANVR annuleringsvoorwaarden plus eventuele afwijkende kosten die op dienstniveau aan jou zijn bevestigd en zijn terug te vinden op de factuur. We benadrukken nogmaals het gemak en de zekerheid die wij jou willen bieden met de Doets Duidelijkheid Garantie

De annuleringskosten:

  • Annulering tot de 42e dag voor de vertrek dag: 15% van de reissom plus eventuele additionele aanbetalingskosten. Deze kosten zijn vermeld op jouw factuur op dienstniveau.
  • Annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag voor de vertrekdag: 35% van de reissom*
  • Annulering vanaf de 28e dag tot de 21e dag voor de vertrekdag: 40% van de reissom*
  • Annulering vanaf de 21e dag tot de 14e dag voor de vertrekdag: 50% van de reissom*
  • Annulering vanaf de 14e dag tot de 5e dag voor de vertrekdag: 75% van de reissom*
  • Annulering vanaf de 5e dag voor de vertrekdag: 90% van de reissom*
  • Annulering op de vertrekdag of tijdens de reis: 100% van de reissom*

* In sommige gevallen zijn er additionele annuleringskosten op dienstniveau. Dit is terug te vinden op dienstniveau op jouw factuur. Deze worden bij de bovenstaande annuleringskosten opgeteld. 

Annuleringsvoorwaarden van campers

Naast bovenstaande informatie, gelden er bij campermaatschappijen afwijkende annuleringsvoorwaarden. Deze zijn terug te vinden, per campermaatschappij, op de camperspecificaties. Klik hier voor het overzicht. 

Voorwaarden camperverhuurders

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste informatie en voorwaarden van alle camperverhuurders die je via Doets Reizen  kunt boeken. Wil je de informatie en voorwaarden inzien van de camperverhuurder waarmee je op reis gaat of waarmee je hebt gereisd? De specifieke voorwaarden per campermaatschappij is hier terug te vinden. Relevante veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.