Vraag

Door de Corona-crisis wil ik niet meer reizen. Mag ik annuleren en wat zijn de annuleringskosten?

Antwoord:

Wanneer je een reis boekt is het doel om ook daadwerkelijk op reis te gaan. Het is belangrijk dat jij en je reisdeelnemers voldoen aan de gestelde eisen die op het moment van vertrek geldig zijn. Denk aan: vaccinatiebewijs, Covid-19 test en vanzelfspekend eventueel ETA of Esta. Het niet kunnen (of willen) voldoen aan deze gestelde eisen geeft geen recht om jouw boeking kosteloos te annulering. 

Besluit je de reis preventief op eigen initiatief te annuleren dan hanteren wij, zoals dat is overeengekomen, de ANVR annuleringsvoorwaarden plus eventuele afwijkende kosten die op dienstniveau aan jou zijn bevestigd en zijn terug te vinden op de factuur. 

De annuleringskosten:

  • Annulering tot de 42e dag voor de vertrek dag: 15% van de reissom plus eventuele additionele aanbetalingskosten. Deze kosten zijn vermeld op jouw factuur op dienstniveau.
  • Annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag voor de vertrekdag: 35% van de reissom*
  • Annulering vanaf de 28e dag tot de 21e dag voor de vertrekdag: 40% van de reissom*
  • Annulering vanaf de 21e dag tot de 14e dag voor de vertrekdag: 50% van de reissom*
  • Annulering vanaf de 14e dag tot de 5e dag voor de vertrekdag: 75% van de reissom*
  • Annulering vanaf de 5e dag voor de vertrekdag: 90% van de reissom*
  • Annulering op de vertrekdag of tijdens de reis: 100% van de reissom*

* In sommige gevallen zijn er additionele annuleringskosten op dienstniveau. Dit is terug te vinden op dienstniveau op jouw factuur. Deze worden bij de bovenstaande annuleringskosten opgeteld. 

Annuleringsvoorwaarden van campers

Naast bovenstaande informatie, gelden er bij campermaatschappijen afwijkende annuleringsvoorwaarden. Deze zijn terug te vinden, per campermaatschappij, op de camperspecificaties. Klik hier voor het overzicht. 

Voorwaarden camperverhuurders

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste informatie en voorwaarden van alle camperverhuurders die je via Doets Reizen  kunt boeken. Wil je de informatie en voorwaarden inzien van de camperverhuurder waarmee je op reis gaat of waarmee je hebt gereisd? De specifieke voorwaarden per campermaatschappij is hier terug te vinden. Relevante veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.