Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Maatschappelijke betrokkenheid

Doets Reizen schaart zich heel bewust niet in het rijtje reisorganisaties dat ervoor kiest hun ecologische voetafdruk te ‘compenseren’. Voor directeur Elske Doets vraagt de toestand van de
planeet om een veel directere keuze: ‘Omdat ons succes rechtstreeks samenhangt met de pracht en de authenticiteit van de natuurgebieden waar onze reizigers van genieten, willen we actief meehelpen die gebieden te beschermen. En niet duizenden kilometers verderop ons schuldgevoel afkopen met, bijvoorbeeld, het planten van bomen. ‘De reisbranche heeft een probleem op te lossen,’ zegt Elske Doets. ‘Wij lopen daar niet voor weg. Door partnerships te zoeken met natuurbeschermingsorganisaties ter plaatse en door onze klanten op een verantwoorde, respectvolle manier die prachtige natuur te laten ondergaan, proberen we onze reizen zoveel mogelijk “in harmonie” met de natuur te laten zijn.’ Deze ambitie heeft Doets Reizen doen besluiten bepaalde excursies te schrappen, die teveel ingrijpen in het natuurlijke gedrag van onder meer dolfijnen.

Lastig, die maatschappelijke discussie over de reisbranche als ‘vervuiler’? ‘Nee, waarom?’ reageert Elske Doets. ‘Het is een extra stimulans onszelf te vernieuwen! En klanten op een moderne manier, dus binnen groene grenzen, op de ultieme beleving te trakteren.’

Doets Reizen voldoet aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de stichting Milieuzorg ANVR Reisorganisatoren. Binnen het bedrijf wordt gerecycled. Het contracteren van milieubewuste leveranciers is ook een belangrijk deel van de inkoopselectie.

Pacific Wild Foundation
Pacific Wild is een Canadese non-profit organisatie die al meer dan 20 jaar actief is in het beschermen van het gematigde regenwoud langs de kust van British Columbia. Onderdeel hiervan is het Great Bear Rainforest. Dit kwetsbare natuurgebied is het natuurlijke habitat van grizzlies, zwarte beren, bultrugwalvissen, orka’s, bald eagles en de bijzondere witte Spirit Bears. Al deze prachtige dieren leven in regenwoud met eeuwenoude bomen en prachtige fjorden. Voor de bomen, beren en andere dieren zijn de zalmen een onmisbare voedselbron. Helaas, is dit kustgebied enorm kwetsbaar en loopt gevaar. Wij bij Doets Reizen vinden het belangrijk een bijdrage te geven aan het behoud van dit kwetsbare natuurgebied. Wij doen dit graag samen met jou! Bij iedere reservering collecteren wij daarom € 2,- per persoon en schenken dit jaarlijks aan Pacific Wild. Een kleine bijdrage met groot effect! Doets Reizen verdubbelt het totale gecollecteerde bedrag.