Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Over Doets Reizen

Over is Doets Reizen?

Doets Reizen is een onafhankelijke reisorganisatie voor onvergetelijke droomreizen naar Amerika, Canada, IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Frankrijk, China en Japan. Jan Doets was in 1981 grondlegger van Jan Doets Budget Tours en veranderde de naam niet veel later naar Jan Doets America Tours en had voornamelijk focus op vakantiereizen naar de Verenigde Staten en Canada. Zijn dochter Elske Doets nam in 2001 het stokje van hem over. Zij wist het familiebedrijf tot een nog hoger niveau te tillen en werd daarvoor in 2017 uitgeroepen tot Business Woman of the Year, een belangrijke award die wereldwijd in 18 landen en al ruim 40 jaar wordt uitgereikt door van champagnemerk Veuve Clicquot. In 2019 is de naam Jan Doets America Tours gewijzigd in Doets Reizen. 

Camperreizen, rondreizen per huurauto, maatwerk- en golfreizen, cruisevakanties, familie- en villareizen; Doets Reizen regelt het allemaal en overtreft verwachtingen. Want wie op vakantie gaat wil niets liever dan achterover leunen en zorgeloos kunnen genieten. Doets Reizen biedt je daarom alle gemak en comfort zodat je voor en tijdens je reis geen zorgen hebt. Wil je de invulling liever wat meer aan het toeval overlaten? Dat kan uiteraard ook. Al onze reizen zijn volledig naar jouw specifieke wensen aan te passen en samen te stellen. Juist dat maakt de Doets-reiservaring uniek. In 2020 is er een nieuwe productlijn ontwikkeld: Doets Deep Desires. Een nieuwe kijk op reizen waarbij je diepgaand connecties legt met bijzondere (vaak weg van de drukke toeristische plekken) natuurparken. 

De juiste beleving: altijd op de eerste rij!

Op reis met Doets Reizen beleef je de mooiste en interessantste plekken in de Verenigde Staten, Canada, IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Frankrijk, China en Japan. Als geen ander weten wij de weg in steden, natuurparken en rond de drukbezochte hot spots. En kennen wij in elk gebied en elke stad de bekende en nog onontdekte pareltjes, die je niet mag missen. Naast het regelen dat je reis vlekkeloos verloopt, zorgen wij voor “de juiste beleving”, ofwel, dat je vanuit de beste locatie op het beste moment met het beste vervoermiddel op de beste manier van alle hoogtepunten kunt genieten. Door deze extra zorg wordt je vakantie bij ons een onvergetelijke ervaring, waar je met je gezin, familie, vrienden of vriendinnen nog jaren over kunt napraten. Onze missie is prachtige herinneringen te creëren. 

Very VIP

Altijd op de eerste rij, Very VIP! Als klant van Doets Reizen ben jij Very Very Important. Wij verlenen je toegang tot de mooiste plekken in Amerika, Canada, IJsland, Zweden, Finland, Noorwegen, Frankrijk,  Japan en China. 

De ziel van Doets Reizen

KERNWAARDE

Alles bij Doets Reizen staat in het teken van het unieke avontuur dat elke reis zou moeten zijn. Die paar écht bijzondere plekken, met hun eenmalige impact, vertegenwoordigen meer ‘avontuur’ dan tientallen plekken die je elders, in iets andere vorm, óók kunt beleven. Doets Reizen zorgt daarom dat klanten op die zo bijzondere plekken de ultieme beleving ondergaan, vanaf de eerste rij. Onze missie? Voor elk reisgezelschap dierbare en spectaculaire herinneringen creëren, die levenslang van waarde zijn.

REPUTATIE

Om dat unieke avontuur te kunnen aanbieden en tot in de details te kunnen waarmaken, zet Doets Reizen altijd een stapje extra; gaat het steeds net dat beetje ‘verder’. Verder in het snel reageren op nieuwe attracties, trends en mogelijkheden. Verder in het bevragen van klanten wat betreft hun persoonlijke voorkeuren. Verder in het achterhalen van lokale bijzonderheden. Verder in het beslag leggen op exclusieve tickets, tours of belevenissen. Verder in het vlekkeloos regelen van de reis/het avontuur. Het streven is in de beleving van de klant altijd een rapportcijfer 8 of meer te scoren. Hetgeen tot dusver zeer goed heeft gewerkt: 30 procent van onze klandizie is zó tevreden met Doets Reizen dat ze ‘terugkomen’ en maar liefst 40 (!) procent komt nieuw aan omdat ze via mond-tot-mond enthousiaste verhalen hebben gehoord. Deze reputatie van lef, van ‘verder gaan’, van oprechte interesse in de klant en perfectionisme is met afstand onze belangrijkste troef.

TECHNOLOGIE

Omdat het unieke avontuur van onze klanten voorop staat, behoort technologie dienend en onzichtbaar te zijn. Hoe onzichtbaarder, hoe beter. Door massief te investeren in digitale technologie, meer dan onze concurrenten, leren we onze klanten almaar beter ‘kennen’ en ‘volgen’. En zijn we bovendien in staat dynamisch te offreren en te boeken. Een uniek avontuur is immers het tegendeel van een standaardvakantie? Daar hoort slimme, flexibele technologie bij, die een efficiënt verlengstuk is van onze medewerkers. De robuuste investeringen in technologie heeft Doets Reizen in de benijdenswaardige positie gebracht sterke (schaalbare) groei te kunnen realiseren zonder extra personele inzet. 

DOETS-AMBASSADEURS

De ambitie voor élk gezelschap telkens opnieuw dat unieke reisavontuur werkelijkheid te laten worden, mag nóg meer op de voorgrond treden. Enthousiaster worden uitgedragen. In de aandachteconomie is de menselijke factor immers crucialer dan ooit. Iedere  ‘medewerker’ zou het lef en de vasthoudendheid moeten uitstralen, die zo kenmerkend is voor de Doets-mentaliteit. Om op die manier de ontwikkeling in te zetten van ‘medewerker’ naar daadwerkelijk ‘ambassadeur’ van Doets Reizen. Daartoe extra aangespoord middels duidelijke doelen, interactieve trainingen en inspirerende coaching van de leidinggevende.

DIRECTE RELATIES

Terwijl de onzichtbare technologie meer en meer taken uit handen neemt, ontstaat er extra ruimte voor het écht belangrijke werk: het aanknopen, onderhouden en uitbouwen van directe relaties met klanten en leveranciers. Door beide groepen nog ‘nauwer aan ons te binden’ zullen we steeds vaker de perfecte match kunnen bieden: voor een aantrekkelijke prijs (via de leverancier) die ene, persoonlijke wens (van de klant) in vervulling te laten gaan. Samengevoegd met slimme technologie (website, boekingssysteem) verschaft dit Doets Reizen enorme potentie geheel op maat persoonlijke reisplannen te kunnen invullen. Samenvattend: directe relaties + slimme technologie is een winnende combi.

EERLIJK OVER DUURZAAM

Reizen heeft een footprint. Doets Reizen is de eerste om dat volledig te erkennen. Onze duurzaamheid en zorg voor de planeet zit in onze drang naar kwaliteit, in onze ambitie klanten op de beste manier dat unieke avontuur te laten beleven. Wij gaan niet voor inwisselbaar en verwoestend massatoerisme maar voor bijzondere belevenissen, die nog jaren op inspirerende wijze in je geheugen blijven ronddwalen. Of dat nu logeren aan een verstild meer is, het spotten van wilde dieren of het bijwonen van een belangrijke sportwedstrijd. Wij zoeken zogezegd ‘de krenten uit de pap’ in de overtuiging dat het unieke avontuur uiteindelijk meer bevrediging schenkt, en dáárdoor duurzamer is. En dat de aarde alleen overleefd als reizen - zoals wij dat proberen aan te bieden - heel bijzonder blijft, geen zoveelste ritje met de bus.

MIDDENIN DE WERELD

Doets Reizen heeft zich in de loop van de tijd verbonden aan drie maatschappelijke doelen die ons na aan het hart liggen, van lokaal tot mondiaal. Allereerst het stimuleren van jonge kinderen om aan teamsport te gaan doen, en dan met name in de omgeving van Heerhugowaard. Ten tweede geven wij jaarlijks een donatie aan ‘Pacific Wild’, een organisatie die in de bres springt voor het gematigde regenwoud in West-Canada en Alaska; een ecosysteem dat cruciaal is voor de wilde zalmtrek. En tenslotte maakt Doets Reizen de Young Lady Business Academy mogelijk, een nieuwe opleiding die jonge vrouwen stimuleert sleutelposities in te nemen in de publieke en private sector.