Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Blue Lagoon op de Bahamas

9 mei 2017 door Elske Doets

Het ondernemen van een boottocht is dé manier om de pure 'Bounty' schoonheid van de Bahamas te ontdekken. Zo voeren wij vanaf Great Exuma naar het noorden, richting de Exuma Cays. Dit is qua natuurbeleving echt een soort Canada, maar dan met een Caribisch tintje. Dit was dan ook een heuse 'Wow' ervaring!

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Onderweg zagen we privé eilanden van de 'rich and famous', en in het heldere water zagen we zelfs nog een vrijwel intact vliegtuigwrak uit 1986. Bizar!

Bij Staniel Cay stopten we bij een deels onderwater gelegen grot, de Thunderball Grotto. Deze grot was het decor van twee James Bond films. Dat is een grappige bijkomstigheid, want de vissen en het koraal eromheen waren wonderschoon. Gestreepte, gele, blauwe en rode vissen zwommen zo om ons heen. Paarse koraaltakken en groengele anemonen maakten het plaatje compleet; werkelijk prachtig! Daarna gingen wij naar een zandbank die nog gedeeltelijk droog was door eb. Dit was echt de ultieme 'Blue Lagoon' ervaring. We vonden lege 'conch' schelpen en witte 'sand dollars'. Magnifiek! 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Toen mochten we zwemmen met de ogenschijnlijk ongevaarlijke en bijna tandeloze 'nurse sharks' op Compass Cay; iets waar mijn eega en ik niet zo'n behoefte aan hadden. Onze kinderen deden dit wel, waarbij wij uiteraard wel gespitst waren op hun veiligheid. Het ging gelukkig allemaal goed.


Wellicht nog opmerkelijker is 'Pig Beach'. Op dit eiland leeft al tientallen jaren een groep varkens in het wild met een paar hanen. De lichtroze varkens zwemmen in de helblauwe zee. Ze worden gevoerd door bootpassanten, onder andere met brood en water. Dit komt bizar en onnatuurlijk over. Toch hebben de varkens een grote aantrekkingskracht op bezoekers. Toen ik de boot afstapte, beet zo'n varken mij bijna in de billen! 


De volgende stop na de lunch was Farmer Cay, waar een groep zeeschildpadden leeft in een haventje. Dit zijn grote dieren van soms wel  100 jaar oud. Ook hier mochten we het water in, tussen de turtles en de roggen. Met hun flippers vliegen de zeeschildpadden als het ware in het water.

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Het laatste eiland waar wij stopten was ooit eigendom van Nicolas Cage; wellicht vanwege de Jurassic Park-achtige setting. Hier leven namelijk circa 1300 rots Iguanas, een soort reuzenhagedissen met stekels en rozerode kleuraccenten. Ze zijn heel loom en zonnen graag op het strand. Je kunt ze van dichtbij benaderen. Door de afgezonderde ligging van het eiland is de impact van mensen gelukkig beperkt. Nicolas Cage deed het eiland van de hand, omdat hij er niet op kon bouwen. 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Het toetje van deze ongelooflijke dag waren de reuzenzeesterren. Onze gids, TJ, viste er eentje voor ons op van wel 30 cm groot en de zeester was dieprood gekleurd. Prachtig! Nadat wij de zeester hadden bewonderd kon deze zo weer terug de zee in. We hebben door deze bootexcursie de Bahamas gezien zoals je er vooraf van droomt. Door de lokale gids en de kapitein kom je op plekjes die je zelf nooit zou kunnen vinden. De 'Blue Lagoon' kunnen wij in ieder geval afstrepen van onze bucket list!