Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Eigen wijnrank Veuve Clicquot

23 september 2020 door Elske Doets

Eigen wijnrank

Als ik ga dineren in een chique restaurant en ik heb zin in champagne dan kijk ik altijd naar welke champagnes er geschonken worden. Ik heb namelijk warme gevoelens bij 1 champagnehuis en dat is Veuve Clicquot uit Reims. In 2017 toen ik de titel ‘Zakenvrouw van het jaar’ schonk Veuve Clicquot mij een persoonlijke Grande Dame champagne wijnstok. Wereldwijd steunt Veuve Clicquot alle zakenvrouwen van het jaar en geven zij een persoonlijke wijnrank aan de zakenvrouw in kwestie. Een grote eer! Dit doen zij omdat zij vrouwen willen stimuleren groots zakelijk succes na te jagen en dit met trots zichtbaar te maken. In 2017 ben ik naar Reims afgereisd en heb ik mijn wijnrank gedoopt met Veuve Clicquot Champagne. Elk jaar als ik op weg naar Corsica rijdt en langs Verzy kom, probeer ik er een punt van te maken mijn wijnrank te bezoeken en te eren.

Elske Doets Veuve Cliquot | Doets Reizen | Frankrijk | Reims

Rolmodel

Dit was het 1e champagnehuis dat groot werd gemaakt door een vrouw. In 1805 werd Nicole-Barbe Ponsardin op haar 27e weduwe en besloot om het champagnehuis van haar overleden man verder te brengen. In die tijd was je als vrouw handelingsonbekwaam en kon je slechts een bankrekening hebben als je het bedrijf onder de titel weduwe (Veuve) van Clicquot voortzette. Nicole had een goede achtergrond, wat maakte dat ze niet  echt de noodzaak had dit te doen maar toch voelde zij de drang iets groters te ontwikkelen. Ze had een fijne neus voor geur en smaak waardoor de champagne van Veuve Clicquot tot de dag van vandaag een verfijnde smaak heeft. Ook heeft zij het draaien van de flessen uitgevonden, remuager, waardoor de fijne bruisende bubbels ontstaan. Nog belangrijker was haar gevoel voor marketing, een vak dat toen nog niet officieel bestond. Zij wist een groot aantal flessen champagne aan de Russische tsaren familie te slijten. De Veuve Clicquot Champagne werd per schepen vervoerd via de Oostzee naar Rusland. Het logo met een anker erin herinnert aan deze glorietijd. Nicole-Barbe Ponsardin is een belangrijk rolmodel voor zakenvrouwen en het is de wens van Veuve Clicquot dat wij zakenvrouwen dat ook zijn.

Elske Doets Veuve Cliquot | Doets Reizen | Frankrijk | Reims

Bezoek Veuve Clicquot (voor het Doets Diep Reizen)

In Reims kun je een bezoek brengen aan het hoofdkwartier van het champagnehuis. In de kelders krijg je uitleg over de geschiedenis en ontwikkeling van de champagne. Je maakt kennis met bijzondere vintage champagne en bijzondere jaargangen. Er is een eeuwenoude fles Veuve Clicquot die op de bodem van de Oostzee in een scheepswrak gevonden is, geheel in tact en ook nog drinkbaar zo blijkt. Champagne bederft namelijk niet. Een feestelijke afsluiting met een glas bubbels mag niet ontbreken.

Elske Doets Veuve Cliquot | Doets Reizen | Frankrijk | Reims


Gerelateerde reizen