Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Fietsen in Zion National Park

18 juli 2019 door Ananda Visser

Zion National Park is een prachtig en zeer populair park. Zion staat bekend als hiker’s paradise door haar vele mooie, bijzondere wandelmogelijkheden. Zo kun je wandelen door een rivier, maar ook een hele uitdagende wandeling maken naar een prachtig uitzichtpunt waarbij je jezelf op het laatste stuk met kettingen omhoog moet trekken. Om de drukte in het park te coördineren zijn auto’s niet toegestaan en moet je gebruik maken van een shuttle bus. Ideaal, maar zo centreren de bezoekers zich wel allemaal bij dezelfde plekken, namelijk de bushaltes bij verschillende bezienswaardigheden. Ik vind dit altijd een beetje afdoen aan de ervaring van zulke prachtige natuur. Gelukkig is er een manier om de mensenmassa’s te ontwijken: fietsen!

Fietsen Zion National Park - Utah - Doets Reizen

Zion is een ideaal park om doorheen te fietsen. De fietsen mogen namelijk mee op de shuttle bus. Wij moesten even in de rij staan aan het begin van het park, maar dat was het zeker waard. We zijn tot de laatste stop meegegaan met de shuttle bus. Hier hebben we de fietsen neergezet. We zijn eerst een wandeling gaan maken en zijn vervolgens rustig de hele weg teruggefietst. Dit is de gemakkelijkste manier, omdat het vooral bergafwaarts fietsen is. Onderweg kom je vele mooie stoppunten tegen.

Fietsen Zion National Park - Utah - Doets Reizen

Het beste van het fietsen door Zion was zeker de algehele ervaring. Omdat er geen auto’s door het park rijden, moesten we alleen af en toe aan de kant voor de shuttle bus. Bezoekers kwamen we alleen tegen bij de bekende bezienswaardigheden bij de bushaltes. Door fietsen te huren kun je de rust van de prachtige natuur om je heen dus echt ervaren!

Zion National Park - Utah - Doets Reizen

Ik zou zeker aanraden om de fietsen van te voren te reserveren bij je boeking. Dan weet je zeker dat de fietsen voor je klaarstaan en beschikbaar zijn. Je hebt de keuze tussen een halve dag fietshuur (4 uur) of een hele dag (8 uur). Wij hadden gekozen voor een halve dag. In principe was dit goed te doen, maar wil je onderweg ook nog wandelingen maken of rustig aan de rivier zitten, kies dan voor een hele dag! Zion National Park - Utah - Doets Reizen