Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Nederlandse filmpremière Great Bear Rainforest en donatie aan Pacific Wild

23 september 2019 door Doets Reizen

Doets Reizen streeft ernaar een actieve rol te spelen in het leefbaar houden van de planeet. Daarom helpt de reisorganisatie structureel mee bij de bescherming van het gematigde regenwoud in West Canada. ‘De fabelachtige natuurgebieden waar onze reizigers van genieten, liggen ook ons na aan het hart,’ aldus directeur Elske Doets. ‘Vandaar onze steun voor een non-profit organisatie als “Pacific Wild”. Zodat, bijvoorbeeld, het leefgebied van de beren in West-Canada intact blijft. En ook volgende generaties de unieke flora en fauna van het gematigde regenwoud kunnen bewonderen.’    

After Movie: (artikel gaat verder na video) 

Nederlandse filmpremière Great Bear Rainforest in het Omniversum Den Haag

Afgelopen donderdag 19 september, vlak voor de vertoning van de film ‘Canada’s Wildlife, Great Bear Rainforest’ in het Omniversum, overhandigde Doets een cheque van € 12.500,- aan Mike Willie. Hij is een vooraanstaande activist en oorspronkelijke bewoner van Canada – ‘First Nation’ – die van de strijd voor zijn volk en het behoud van hun natuurlijke omgeving zijn levenswerk heeft gemaakt.


Donatie aan Pacific Wild

Het gedoneerde bedrag zal rechtstreeks worden ingezet om het zeldzame ecosysteem van de Great Bear Rainforest in West Canada te beschermen. Meer informatie over Pacific Wild.       


Is het niet lastig, die maatschappelijke discussie over de reisbranche als vervuiler? ‘Nee, waarom?’ reageert Elske Doets. ‘Het is een stimulans onszelf te vernieuwen! En klanten op een moderne manier op de ultieme beleving te trakteren, maar dan wel binnen groene grenzen. Zo hebben we besloten bepaalde excursies te schrappen, die teveel ingrijpen in het natuurlijke gedrag van wilde dieren, zoals dolfijnen.’


Bewustwording door te zien

Door bij excursies uitgerekend die partners te zoeken die vanuit respect voor de natuur werken en klanten tegelijkertijd laten proeven van de schoonheid én kwetsbaarheid van de oceaan, het woud of de gletsjer, werkt Doets Reizen met volle overtuiging aan verdere bewustwording. Doets: ’Doen alsof de omgeving waar je als toerist doorheen reist “van jou” is, is niet meer van deze tijd.’ Om de betrokkenheid bij het gematigde regenwoud verder te verdiepen, beoogt Doets Reizen de donatie aan het “Pacific Wild” de komende jaren aanzienlijk te verhogen.

Meer informatie over betrokken partners:Fotoverslag Doets Reizen: