Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Georgia, de verborgen parel van de Oost kust

15 mei 2019 door Anouk Gortzak

De staat Georgia is een verborgen parel aan de Oostkust van Amerika. Het betreft een combinatie van ongeëvenaarde natuurpracht en de typerende Antebellum flair. Georgia kan gezien worden als een toeristische magneet met zijn 160 kilometer Atlantische kustlijn, in Spaans mos gewikkelde eiken, de sprookjesachtige havenstad Savannah, de Barrier Islands met uitgestrekte stranden, vuurtorens en de diverse badplaatsen. De regio staat bekend om zijn rijke geschiedenis, regionale specialiteiten en het milde klimaat zorgt ervoor dat je het hele jaar door buitenactiviteiten kunt doen.
Savannah - Georgia - Amerika - Doets Reizen

Savannah

Savannah is de oudste stad in de staat Georgia en fascineert haar bezoekers met prachtige bezienswaardigheden en spookverhalen. Tip! wil je de stad optimaal en interactief beleven? Download dan de gratis Engelstalige app "Savannah Experiences". Tijdens de wandeling ontdek je de prachtige plekken van de stad die je zelf op de route kunt samenstellen. Wanneer je langs de bezienswaardigheid loopt lees of luister je naar de belangrijkste informatie over deze plek. Wil je niet zelf een route uitstippelen? Dan kan je op de app aangeven dat je een begeleide audiotour wilt volgen. Tijdens deze 4 kilometer lange tocht wordt je mee genomen langs de mooiste historische wijken, langs de meest beroemde highlights en musea en natuurlijk naar de beste plekken om te shoppen of uit te gaan. Deze app is offline te gebruiken en dus ideaal om de historische stad Savannah te bezoeken en achter de best bewaarde geheimen te komen, inclusief een aantal spookverhalen waar de koude rillingen van over je rug zullen lopen…

American Prohibition Museum
Het American Prohibition Museum (het Verbodsmuseum) is een must see en de nieuwste toevoeging aan de geschiedenis van de stad. Het museum ligt bij het bruisende City Market en beschikt over dertien verschillende galerijen vol met voorwerpen uit die tijd waaronder historische auto’s, levensechte wassenbeelden en interactieve displays. De self-guided tour is ideaal om op eigen tempo het museum te ontdekken en meer te weten te komen over één van de meest controversiële en invloedrijke perioden in de Amerikaanse geschiedenis. Tijdens de tour kom je uit bij een prachtige antieke bar uit de jaren 1920 waar je kunt genieten van authentieke cocktails, geserveerd door gekostumeerde barmannen. Fun fact, in Savannah mag er openlijk op straat alcoholische dranken genuttigd worden. Mocht je de cocktail dus liever in het zonnetje willen drinken, dan krijg je het drankje mee in een to-go cup. Cheers!
American Prohibition Entrance - Georgia - Amerika - Doets Reizen


Fresh from the sea
Op een uur rijden, ten zuiden van Savannah vind je Brunswick. Een charmante stad die de afgelopen jaren sterk is ontwikkeld. Je vindt hier leuke boetieks en restaurants. Ga ’s avonds mee varen met de “Crab Cutter”. De vers gevangen garnalen worden direct aan boord bereid en geserveerd. Verser kan niet! Leuk weetje, de Lady Jane is de enige garnalenkotter die het wettelijk is toegestaan om toeristen mee te nemen op haar vaart. En het gerucht gaat dat haar kapitein Larry Credle een afstammeling is van de beruchte piraat Blackbeard die ooit de Caribische wateren onveilig maakte…

Een aantal kilometer verderop ligt het kleine stadje St. Mary’s. Hier mag een wandeling van de History Walk met de indrukwekkende witte zuilen van de Antebellum villa’s en een bezoek aan het SubMarine Museum niet ontbreken.

Jekyll Island – van miljonairs eiland naar vakantie paradijs
Vroeger was waren de Golden Isles aan de Atlantische kust van Georgië een populaire overwinteringsplaats voor de superrijken. Bekende families zoals de Rockefellers, Vanderbilt, Goodyears en Pulitzers behoorden allemaal tot de 50 leden van de exclusieve Jekyll Island Club. Vandaag de dag kun je op Jekyll Island terecht voor ongerepte natuur, 30 kilometer aan fietspaden, prachtige lange zandstranden, waaronder het fotogenieke drijfhoutstrand met honderden omgevallen bomen die op dit strand komen aandrijven. Kortom het ideale vakantie paradijs. Ga vooral ook langs bij Georgia Sea Turtle Center. Dit kuuroord vangt gewonde zeeschildpadden op, brengt de nesten in kaart en zet zich in voor het behoud van het maritieme leven.
Jekyll Island - Georgia - Amerika - Doets Reizen

Gerelateerde reizen