Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Goede wijn vind je in Canada

30 juli 2018 door Melvin Malepaard

Okanagan Valley

Bij de herkomst van een goede wijn denk je niet meteen aan Canada, maar Okanagan Valley verandert alles. Het is bijzonder populair onder de liefhebbers. Niet alleen de omgeving met z’n glooiende heuvellandschapen en goudgele woestijnprairies is prachtig, ook de wijn smaakt voortreffelijk. Bezoek, net als Melvin, een van de vele wineries die deze streek rijk is. Bezoek, net als Melvin, een van de vele wineries die deze streek rijk is.

Okanagan Lake - Kelowna - Okanagan Valley - British Columbia - Canada - Doets Reizen

De vallei ligt verscholen tussen de ruige Canadian Rockies en de regenwouden van de kust. Een streek waar recreatiemeren omsloten zijn door wijn- en fruitgaarden en de wijnindustrie floreert. Rondom Kelowna kun je een paar zeer luxe wineries bezoeken. De favorieten van Melvin, zijn: Mission Hill Winery, Quails Gate Winery en Tantalus Vineyards. Reserveer wel op tijd, de winery tours zijn zeer gewild onder Canadezen en Amerikanen toeristen. 

Osoyoos - Kelowna - Okanagan Valley - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Hotel met wijnkelders

Het dorp Osoyoos, dat in het zuiden op de grens met Amerika ligt, is in het voorjaar en in de zomer voor Canadese begrippen extreem heet. Het landschap is dor en glooiend. Op de heuvels met uitzicht op het Osoyoos-meer ligt het NK’Mip Spirit Ridge Vineyard hotel. Naast een museum en golfbaan heeft het hotel zijn eigen wijnkelders en wijngaarden. Het favoriete hotel in Kelowna is het Cove Lakeside Resort. 

Osoyoos - Kelowna - Okanagan Valley - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Okanagan Valley vormt een welkom contrast met de gletsjermeren, bergpieken, watervallen, regenwouden en wildlife safari’s van West-Canada. Het maakt je beleving compleet. Cheers!

Okanagan Lake - Kelowna - Okanagan Valley - British Columbia - Canada - Doets Reizen