Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Hudson Yards, de nieuwe hotspot van New York

1 april 2019 door Elske Doets

Hudson Yards, de nieuwste wijk van New York City, is het centrum van de snel veranderende westzijde van Manhattan. Op het kruispunt van Chelsea en Hell's Kitchen is Hudson Yards omgetoverd tot een bloeiende bestemming voor fijnproevers, fashionista's, kunstliefhebbers, parkbezoekers en toeristen - om nog maar te zwijgen van 's werelds meest innovatieve bedrijven en meest trendy stadsbewoners. Hudson Yards is anders dan alles wat in New York is gebouwd - het is een geheel nieuwe, levende, ademende buurt die deze bruisende wereldstad nieuw leven in blaast. Beklim het interactieve middelpunt van Hudson Yards, ook bekend als de Vessel; bezoek The Shed, een nieuw centrum voor kunst en inspiratie; of ontdek New York van nieuwe hoogte op het uitstekende observatiedek - een openluchtruimte, ruim 300 meter in de lucht. 

Hudson Yards - New York - Doets Reizen

De nieuwe 'eye catcher' van New York

Mensen die de Vessel voor het eerst zien staan echt verbaasd te kijken. Zeker is dat het een kunstwerk is en gezien de plaats waar het staat zal het straks een van de meest gefotografeerde plekken en een eye catcher van New York gaan worden. De 'Vessel' beklimmen voor en magnifiek uitzicht? Je moet er wel iets voor over hebben; 154 trappen en  - schrik niet - 2.500 treden!

Hudson Yards - New York - Doets Reizen

Kunst onder één dak

The Shed brengt gevestigde en opkomende kunstenaars op het gebied van hiphop tot klassieke muziek, van schilderkunst tot digitale media, van theater tot literatuur en beeldhouwkunst tot dans samen onder één dak. The Shed is zelfs zo innovatief dat het zich kan vervormen en aanpassen voor elk gewenst evenement of expositie!

Hudson Yards - New York - Doets Reizen

New York vanaf ongekende hoogte

De Big Apple is nu al de thuisbasis van enkele van de beroemdste uitzichtplekken ter wereld en staat op het punt om er nog een toe te voegen aan de indrukwekkende collectie. The Edge, het komende observatiedek van Hudson Yards, wordt volgend jaar geopend, met een ongekend uitzicht op de skylines van de stad. Natuurlijk te reserveren via Doets Reizen!


Hotels in de buurt van Hudson Yards

Binnen no-time op deze nieuwe hotspot! The New Yorker, A Wyndham Hotel is één van de meest iconische hotels in New York City, te herkennen aan de gigantisch grote rode letter ‘New Yorker Hotel’ op de gevel. De imposante lobby voorzien van Art Deco elementen, sfeervolle hotelkamers en de centrale ligging zorgen ervoor dat dit hotel zeer populair is bij toeristen. Een andere optie is het Skyline Hotel, op steenworp afstand van Times Square, een zwembad, ruime kamers en geschikt voor families; enkele pluspunten die ervoor zorgen dat het Skyline Hotel al jaren een populair hotel in New York City is. Het Skyline Hotel ligt in de wijk Hell’s Kitchen, dichtbij Restaurant Row en op korte afstand van Hudson Yards.

Hudson Yards - New York - Doets Reizen

Hudson Yards - New York - Doets Reizen

Hudson Yards - New York - Doets Reizen

Gerelateerde reizen