Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Doets Reizen America Tours wint FD Gazellen Award 2016

18 oktober 2016 door Doets Reizen Team

De FD Gazellen Awards zijn prijzen die de Het Financieele Dagblad uitreikt voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Doets Reizen is daar één van.

Vorige week dinsdag 22 november is de award officieel uitgereikt aan Elske Doets. Doets Reizen behoorde tot de categorie "groot" met meer dan 10 miljoen omzet. Opmerkelijk dat slechts 7% van alle FD Gazelle bedrijven van 2016 gerund worden door een vrouw.

De criteria om in aanmerking te kunnen komen voor zo'n award zijn niet niks:

Het hoofdcriterium is een omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar. De omzetgroei dient ononderbroken te zijn over de periode van drie jaar en in het eerste jaar bedraagt de omzet minimaal € 100.000. Het laatste jaar dient het nettoresultaat positief te zijn en in de voorgaande twee jaar is het bedrijf maximaal één jaar verlieslatend. De bedrijven dienen over de gehele onderzochte periode van drie jaar economisch actief te zijn, ofwel zijn op 1 januari 2013 al economisch actief. Daarnaast wordt vereist dat bedrijven financieel gezond zijn.

Uitgesloten zijn bedrijven in de volgende categorieën: lege holdings, energiebedrijven, arbodiensten, franchisenemers van grote ketens, dochters van buitenlandse bedrijven die niet autonoom en niet onder eigen naam opereren, pensioenfondsen, projectontwikkelaars, beleggende/speculerende instellingen en participatiemaatschappijen.


Bron: Financieel Dagblad

 

Anderen bekeken ook