Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Opnieuw hoge Amerikaanse onderscheiding voor Doets Reizen

3 juni 2019 door Elske Doets

Doets Reizen wint opnieuw Amerikaanse Reis Oscar

De reisorganisatie uit Heerhugowaard, die wordt geleid door Zakenvrouw Elske Doets, is opnieuw onderscheiden met de Chairman’s Circle Honors Award, beter bekend als de Oscar voor de reiswereld. Hiermee mag de Doets Reizen zich tot de vijftig beste Amerika specialisten van de wereld rekenen. De jury beoordeelt de bedrijven op hun innovatiekracht, marketingaanpak en uiteindelijk natuurlijk resultaat en omzet.

De prijs werd uitgereikt door Brand USA, de koepel van toerismebureaus in de Verenigde Staten. Eerder viel Doets al in 2013, 2015, 2016, 2017 en 2018 in de prijzen. Een bijzondere prestatie, want dat betekent dat Doets Reizen zich een positie heeft verworven tussen grote reisorganisaties uit landen met een veel grotere thuismarkt, zoals China, India en Brazilië. Geen enkele andere Nederlandse reisorganisatie slaagde er tot nu toe in een dergelijke positie in Amerika te veroveren.

Erkenning

Elske Doets toonde zich zeer verheugd met Amerikaanse erkenning. ,,Al voor de zesde keer, daar ben ik wel een beetje beduusd over, want het wordt ieder jaar moeilijker,” zegt ze vanuit Los Angeles. ,,Maar de prijs is vooral van belang voor onze reizigers. Het geeft ons namelijk de bekendheid om te kunnen inkopen op de best mogelijke locaties. Daardoor kunnen we onze reizigers op unieke plekken brengen, waar anderen niet meer terechtkunnen.”

Doets zit midden in een transitie. Ooit richtte haar vader Jan Doets America Tours op, voor reizen naar alleen de Verenigde Staten en Canada. Sinds 1 maart 2019 gaat de onderneming als Doets Reizen door het leven. ,,Omdat we de aanpak die ons in Amerika groot heeft gemaakt ook op andere markten willen loslaten. Reizen met Doets doe je voortaan niet meer alleen naar de Noord-Amerika. Wie gewend is aan onze gedegen ervaring en aanpak kan binnenkort ook naar andere werelddelen met Doets. Volgens dezelfde kernwaarden, en dus met dezelfde kwaliteit.”

De Reis Oscar werd afgelopen zaterdagavond uitgereikt op het jaarlijkse congres van de Amerikaanse reiswereld, de zogenaamde International Pow Wow. Dit jaar vond die plaats in Anaheim, bij Los Angeles.

Gerelateerde reizen