Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Reistips voor Pismo Beach

23 mei 2019 door Kim Otter

Pismo Beach is een heerlijk plek om te verblijven tijdens je roadtrip door Californië of juist als afsluiting van een mooie reis. Je zult hier kennis gaan maken met de California Beach Life! De meest gedreven sport hier is toch wel het golfsurfen en mocht je dat nog nooit hebben gedaan dan is dit je kans. Er zijn vele surfscholen rondom de pier gelegen en binnen een paar uurtjes heb je de basistechnieken al onder de knie, letterlijk. De golven hier zijn echt perfect en het water heeft een aangenamere temperatuur dan in het noorden van de staat Californië. Het is de perfecte plaats voor jouw overnachting tijdens je rondreis door West-Amerika.

Pismo Beach - California - Amerika - Doets Reizen

Pismo Beach - California - Amerika - Doets Reizen

Wildlife in Pismo Beach

Mocht je plankenkoorts hebben, dan kun je uiteraard ook lekker gaan zwemmen of gewoon heerlijk zonnen op de brede stranden. Maak een wandeling over de 400 meter lange pier en zie de surfers, samen met de dolfijnen dansen door de golfen. Naast dolfijnen heb je hier ook grote kans op het spotten van walvissen. Van december tot april trekken de grijze walvissen voorbij, maar bultruggen kun je hier het gehele jaar door waarnemen. Daarnaast vind je in en rondom Pismo Beach grote koloniën albatrossen en zeemeeuwen.

Pismo Beach - California - Amerika - Doets Reizen

Het gezellige centrum van Pismo Beach

Langs Price Street vind je de meeste surfshops, souvenirwinkels, leuke cafés en vele restaurants die je allen het California Beach gevoel zullen geven. Via Pomeroy Ave kom je dan bij de pier uit, waar je een groot parkeerterrein vind en ook weer tal van leuke winkels waar je je magneetcollectie compleet kunt maken. Loop via het strand een klein stukje in zuidelijke richting, waar de Pismo River via het strand de Grote Oceaan in stroomt. Loop dan nog een stukje verder en achter North Beach Campground vind je Monarch Butterfly Grove. Dit is een van de vele locaties in het zuiden van Californië waar van eind oktober tot februari miljoenen monarchvlinders samen komen. Een waar spektakel wat je niet mag missen als je in die periode Pismo Beach bezoekt!

Pismo Beach - California - Amerika - Doets Reizen

Highlights rondom Pismo Beach

Mocht je nog meer willen zien tijdens je verblijf in Pismo Beach? Dan is er in de directe omgeving ook nog genoeg te beleven tijdens je vakantie. Aanrader is om een uitstapje naar San Luis Obispo te maken, waar je onder andere de Mission San Luis Obispo de Tolosa kan bezoeken. Mocht je middels een tour de missiepost willen bezoeken, dan is er bijna iedere dag om 13.15 uur een tour, op zondag is dat om 14.00 uur. Check de website van de missiepost voor de actuele informatie. Daarnaast vind je rondom San Luis Obispo meer dan honderd verschillende wijngaarden, waar je de heerlijkste wijnen kunt proeven én kunt meenemen als souvenir voor het thuisfront. Veel wineries, oftewel wijngaarden, geven boeiende rondleidingen en vele daarvan worden afgesloten met een lekkere maaltijd.

Pismo Beach - California - Amerika - Doets Reizen

Zoals gezegd is Pismo Beach een heerlijke plek om te verblijven en de perfecte tussenstop voor jouw reis langs de highway 1 van zuidwest Amerika. Er is veel te beleven en zeker voor gezinnen is dit een toplocatie. Laat je verrassen!