Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Under Canvas Glamping, Dit moet je weten!

28 januari 2020 door Gillian Jones

Dit zijn de Must Knows voor het glamperen bij Under Canvas!

Elektriciteit 

Net zoals kamperen heb je geen toegang tot elektriciteit in de tenten, dus geen minikoelkast of koffiezetapparaat. Er zijn echter ventilatoren op batterijen en lantaarns met USB stekkers aanwezig, zodat je minimaal 2 mobiele telefoons kunt opladen. Het betekent overigens niet dat er helemaal geen elektriciteit is, want in de 'hoofdtent' kun je uiteraard genieten van koude dranken, koffie en thee en vind je ook een menukaart. Het is trouwens wel handig om een Powerbank mee te nemen, zodat je jouw mobiele telefoon en/of camera kunt opladen voor de volgende dag!

Glamping Zion National Park - Utah - Doets Reizen

Eten en Drinken

De meeste van de glampings bieden volledige eet- en drinkgelegenheden: ontbijt, picknick lunches en avondeten. Under Canvas in Yellowstone bied bijvoorbeeld een inclusief ontbijt buffet aan, zodat je de dag direct goed kunt beginnen. Under Canvas in Glacier National Park en Moab hebben alleen 'Grab & Go' artikelen. Dit houdt in dat alles alvast voor je klaarligt, een ontbijt samen kunt stellen en vervolgens direct op pad kunt.

Voedselbeleid

Het is niet toegestaan om eten in de tent te te laten liggen in verband met wildlife dat in de buurt van de glampings leeft. Natuurlijk is het wel toegestaan om drinken in jouw tent te bewaren. Zo kun je na een dag vol inspanningen heerlijk genieten van een goed glas wijn bij het kampvuur in jouw eigen glamping tent. Heb je toch iets van etenswaren over waarvan je de volgende dag weer wilt genieten, bewaar deze dan in de auto!

Kampvuur met S'mores

Om de echte glamping experience mee te maken heeft Under Canvas tussen 19:00 uur en 23:00 een gemeenschappelijk kampvuur. Hier kun je heerlijk genieten van een drankje aan het kampvuur, terwijl je omringd wordt door een prachtige sterrenhemel. Om het kampvuur helemaal compleet te maken worden de benodigdheden voor S'mores aangeboden. S'mores is een echte Amerikaanse kampvuur traditie. Het zijn 2 biscuitjes met daar tussen een stukje chocola en een geroosterde marshmello. Muziekje erbij en de avond kan niet meer stuk!

Glamping Zion National Park - Utah - Doets Reizen  

Badkamer

Under Canvas gebruikt 80% minder water dan een standaard hotel. Om het doel om minder water te verspillen te bereiken en de authentieke kampeerervaring te behouden, worden de douches bediend door een trekketting en een tankloze boiler. Bovendien moeten de kranen naar beneden worden geduwd om water te laten stromen. Klinkt heel erg back-to-basic, maar het is een ervaring op zich!

Glamping Zion National Park - Utah - Doets Reizen

Houtkachel

Alle tenten zijn voorzien van een houtkachel en je wordt voorzien van hout, vuurstarters en lucifers. De houtkachel helpt om de accommodatie warmer te krijgen in de koudere periodes, maar zorgt het hele jaar door voor een heerlijke sfeer wanneer je in de avond aan het relaxen bent in jouw glampingtent. Wij raden als nog aan om warme kleding mee te nemen om er zeker van te zijn dat jouw overnachting heerlijk warm is!

Speciale tent

Wij bieden verschillende soorten accommodaties aan bij Under Canvas. De meest bijzondere tent is dan toch wel de Stargazer. Deze tent is echt een belevenis! Maar wat maakt deze tent zo uniek?

Boven het bed is het geen tent, maar een raam. Zo kun je s'nachts, tijdens een heldere nacht, de sterren vanuit je bed bekijken. Omdat je waarschijnlijk de hele dag in een van de Nationale Parken hebt gelopen, denkt Under Canvas ook aan je nachtrust. Zo ligt er op de hoofdkussens een ooglapje, zodat je s'ochtends niet wakker wordt van het licht door het raam. Ook heeft de Stargazer (zoals meerdere tenten) een eigen privébadkamer.

Glamping - Mount Rushmore - South Dakota - Amerika - Doets Reizen

Parkeren

Er zijn een aantal centrale parkeerplaatsen verspreid over het terrein. Vanuit de parkeerplaats kan je via de voetpaden naar de tenten lopen. Je kunt wel stellen dat het glampingdorp autovrij is, waardoor je nog dichter bij de natuur komt!