Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Waarom een SUV zo prettig is tijdens je reis

18 juli 2019 door Ananda Visser

Als mijn man en ik een rondreis maken in Amerika of Canada kiezen wij altijd voor een SUV als huurauto. Vaak krijgen we de reactie dat dit toch helemaal niet nodig is omdat we maar met z’n tweeën zijn. In deze blog leg ik daarom uit waarom het zo fijn is om een SUV te huren voor je rondreis door Amerika of Canada.

In Amerika en Canada zijn de auto’s veel groter dan hier. De meeste mensen rijden in een pick-up truck of een grote SUV. Daarbij komt dat de vrachtauto’s ook veel langer en hoger zijn als wij hier in Europa gewend zijn. Als je dan een standaard auto huurt, voel je je echt heel klein in het verkeer. Persoonlijk vind ik het altijd fijn om overzicht te kunnen houden en als je even hoog en groot bent als de meeste weggebruikers, is dit veel gemakkelijker!

Daarnaast biedt een SUV enorm veel gemak in de zin van ruimte! Met een drieweekse rondreis rijd je toch al snel tussen de 3000 en 4000 kilometer. Dan is het fijn als je een auto hebt met genoeg ruimte, zodat je al je spullen gemakkelijk kwijt kunt en ook weer snel kunt vinden! Je zit toch heel wat uren in de auto, dus is het zeker welkom als je plek hebt voor twee koffiebekers naast elkaar, een comfortabele armsteun in het midden hebt en meerdere opbergplekken voor bijvoorbeeld een navigatiesysteem.

Daarbij komt dat een SUV natuurlijk ook heel fijn rijdt! Je zult natuurlijk meestal op geasfalteerde wegen rijden, maar vergis je niet want deze zijn vaak niet zo goed onderhouden als hier in Nederland. Op sommige wegen zitten veel gaten in de weg. Met een SUV voel je daar vrijwel niets van.

Kortom, wil je een comfortabele rondreis, kies dan voor gemak en huur een SUV!