De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Wintersport Whistler

3 Beoordelingen
 • 7–14 dagen

Whistler is een van de grootste en bekendste wintersportgebieden ter wereld, mede dankzij de olympische winterspelen van 2010. Hier vind je dan ook de beste skipistes voor jou wintersportvakantie! In Whistler zelf hangt een gezellige sfeer en het wintersport dorpje beschikt over veel restaurants, barretjes, lounges, kunstgallerijen en boetiekjes. Whistler biedt daardoor de ideale combinatie van uitstekende ski- & snowboardmogelijkheden en ontspanning! Bij deze reis kan je zelf je reisduur bepalen, vanaf 7 dagen tot twee weken en bepaal je zelf in welke accommodatie in Whistler je wilt verblijven. Bij Doets Reizen geven wij je graag meer advies over deze bestemming.

Deze reis is inclusief vliegtickets naar Vancouver, transfer naar Whistler en vice versa. Tevens hebben wij een 4-daagse skipas inbegrepen, die je naar wens kunt verlengen, zodat je optimaal kan genieten van spannende afdalingen van indrukwekkende pistes. Naast skiën en snowboarden zijn er tal van andere leuke activiteiten mogelijk in Whistler. Enkele voorbeelden zijn heli-skiën, een avontuurlijke tocht op een sneeuwscooter maken of een hondenslede besturen. Daarnaast telt Whistler Village meerdere spa’s, waar je dankzij een gezichts- of massagebehandeling heerlijk kan ontspannen. Advies nodig? Wij helpen je graag verder om samen de perfecte reis samen te stellen! 

 • Skiën in het grootste skigebied van Canada
 • Inclusief transfers & 4-daagse Whistler Skipas
 • Bepaal zelf je reisduur & accommodatie in Whistler
Prijs op aanvraag

Bestemming

Inclusief transfers vanaf Vancouver v.v.

Na aankomst in Vancouver ga je met een transfer naar je accommodatie in Whistler. De rit duurt circa tweeënhalf tot drie uur (afhankelijk van je gekozen accommodatie en de weersomstandigheden). De prachtige route via de Sea-to-Sky Highway voert je langs een imposant fjord en vele steile rotswanden. In de winter is de kans heel groot dat jij bevroren watervallen ziet, een bijzonder aanzicht!

Whistler Village

Whistler Village is een zeer gezellig stadje, circa 125 kilometer ten noorden van Vancouver. In Whistlerzijn diverse spa’s, waar je terecht kunt voor een ontspannende gezichts- of massagebehandeling. Ook biedt Whistler de meeste apres-ski mogelijkheden van Canada. Voor een lekker hapje en een drankje ben je hier altijd op de juiste plek.

Inclusief skipas

Een 4-daagse skipas is inbegrepen, ideaal voor een 7 daagse reis. Kies je voor een langere reisduur? We verlengen de skipas graag voor je. Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

Wintersport in Whistler

Het grootste skigebied van het Noord-Amerikaanse continent wordt gedomineerd door twee bergen: Whistler Mountain en Blackcomb Mountain. Het is een uniek ski- en snowboardresort. Whistler was, samen met Vancouver, host van de Olympische Winterspelen in 2010. Het gebied heeft de afgelopen jaren niet voor niets diverse awards gewonnen. Het is een waar paradijs voor wintersport- en natuurliefhebbers.

Voor de dare devils...

Het skiterrein in Whistler is zeer gevarieerd. Er zijn uitdagende pistes met sneeuwheuvels, drie superpipes en je kunt er tussen de bomen door skiën of snowboarden. Eén van de superpipes is van donderdag tot en met zaterdag open tot maarliefst 9 uur 's avonds. Erg leuk om eens een keer te proberen. Ook het Nintendo Terrain Park is zeker een aanrader.

Non-ski activiteiten

Naast skiën en snowboarden zijn er nog tal van activiteiten te doen in Whistler, zoals heli-skiing, langlaufen, een sneeuwscooter besturen of achter een hondenslede rijden. De diversiteit aan non-ski activiteiten maakt Whister de perfecte bestemming voor gezelschappen waar de interesse in skiën of snowboarden verschilt.

Wanneer vertrek jij?

's Avonds worden de pistes rondom Whistler goed schoon en glad gemaakt. Het winterseizoen loopt van circa eind november tot medio april en gemiddeld valt er in die periode zo'n negen meter sneeuw. Voldoende redenen om je spullen te pakken en je wintersportvakantie in Europa eens om te wisselen voor Canada!

Excursies

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

Wintersport - Sneeuwscooter - Whistler - British Columbia - Canada - Doets Reizen
v.a.118,-

Mountain Explorer Snowmobile Tour

Per transfer wordt je vanuit het centrum van Whistler naar het gebouw van Canadian Wilderness Adventures gebracht. Hier worden de nodige uitrustingen uitgedeeld (laarzen, jassen en broeken) indien je hier niet zelf over beschikt. Ook krijg je een helm en een sneeuwbril. Neem zelf wel handschoenen mee, deze zijn verplicht en heb je echt nodig. Als iedereen voorzien is, ga je naar de locatie waar de snowmobiles opgesteld staan (afhankelijk van de sneeuwval is dit op loop afstand of per transfer). Hier krijg je uitgebreide instructies en wanneer iedereen de snowmobile onder controle heeft gaat de groep op weg. Je stuurt de snowmobile de bergen van Whistler Blackcomb op. Onderweg geniet je van de uitzichten om je heen. Tijdens de tocht wordt het langzaam donker en bij terug komst is de avond geheel gevallen. Geniet van de rust en ruimte om je heen!  De prijs is per persoon en deze is geldig als je alleen op één sneeuwscooter rijdt. Wil je liever een sneeuwscooter delen met jouw reisgenoot? Ook dit is mogelijk, er geldt dan een lager tarief.Vertrektijden: dagelijks om 16.30 (behalve op dinsdag en donderdag)Duur: circa 2 uur Bijzonderheden: Zorg ervoor dat je, je kleed naar de weersomstandigheden, voldoende warme kleding (draag laagjes dan kan je eventueel iets uittrekken mocht het te warm zijn), snowboots en handschoenen. Wanneer je zwanger bent mag je niet deel nemen aan deze tour. Iedereen die de 19 jaar is en in bezit is van een geldig legitimatie bewijs kan een snowmobile besturen. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar oud en minimaal 122 cm groot.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde waarbij de daadwerkelijke CO₂-uitstoot afhankelijk is van talloze factoren waarop wij geen invloed hebben.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.300 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 90,4%
Accommodaties 4,8%
Wintersport 4,7%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Mileu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.300 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.908 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 17 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activeiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (3)

Moet je hebben meegemaakt als wintersporter

Landwehr Johann, Rob.

Whistler / Backcomb wintersportvakantie moet je hebben meegemaakt als wintersporter. Wij hebben hier een fantastische week doorgebracht met bijzondere weersomstandigheden (regen, veel sneeuw, mist en wind). Komen graag een keer terug, nadat we in Big White / Revelstoke zijn geweest :-)

Heel leuk om te zien

jonker, b.

Dank jullie wel voor het organiseren van deze mooie reis! Heel leuk om te zien waar ook de Olympische Spelen zijn gehouden.

Alles goed geregeld

P. Spruit

Alles goed geregeld en prima accommodatie

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • Hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Eventuele resort fee's  (tenzij anders aangegeven) 
  De accommodaties behouden het recht om de eventuele resort fee's te wijzigen of een resort fee in te voeren, een eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast of kan ter plaatse door de accommodatie in rekening worden gebracht.  
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Transfer vanaf Vancouver Airport naar Whistler en v.v.
 • 4-daagse skipas voor het skigebied van Whistler, ideaal voor een 8 daagse reis. Ga je liever langer? We kunnen de skipas uiteraard verlengen. 
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Eventuele drop-off kosten huurauto
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen, musea en nationale parken (tenzij anders aangegeven)
 • Skihuur en skiles 
 • Kosten voor meebrengen eigen ski spullen. Meer informatie over deze kosten lees je hier.
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Zero Risk voertuigverzekeringen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Wintersport Whistler

7–14 dagen